Musorujsag
Élő Eredmények
×

A komolyabb vereségtől mentette meg Leclerc ellenfeleit a piros zászló…

A komolyabb vereségtől mentette meg Leclerc ellenfeleit a piros zászló…

Boxutca, F1
Az előző körével szerezte meg a pole pozíciót, de a félbeszakított köre lett volna az igazán nagy durranás Charles Leclerc-től. A ferraris már annak örül, hogy idén kétségek nélkül várhatja a versenyt.

Charles Leclerc a 11. versenyző lett a Forma–1 történetében, aki egymást követő két évben időmérőt tudott nyerni Monacóban. Ahogy 2021-ben, úgy idén is egy piros zászlós megszakítással, az első Q3-as idejével lett első, ám a tavalyi és az idei pole-szerzése között van egy hatalmas különbség: a piros zászlót ezúttal nem miatta lengették, és az most nem egy esetleges vereségtől mentette meg, hanem elvette tőle annak esélyét, hogy végigcsinálja az igazán jó körét.

Míg egy éve a falnak csapódása után azon kellett aggódnia, megtarthatja-e egyáltalán a pole-ját, vagy váltót kell cserélniük, most teljesen más hangulatban várhatja a vasárnapi folytatást.

Charles Leclerc (Fotó: Boxutca)

„Igazán klassz érzés” – mosolygott boldogan az M4 Sport kamerája előtt.

„Legalább most nincsen bennem az a rossz érzés, ami tavaly, amikor úgy mentem lefeküdni, hogy fogalmam sem volt, mi lesz másnap. ”

„Nyilván most sem tudom, mi lesz holnap, de azt legalább tudom, hogy az autó teljesen sértetlen, és készen állok a holnapra. A tempóm egész hétvégén jó volt, és most rajtam áll, hogy befejezzem a munkát.”

Elárulta, tudatosan tartalékolt a Q3-ra. „A Q3-at vártam, hogy igazán nyomni kezdhessem, és igazán jó kör volt. De igazán elégedett a másodikkal voltam, amit nem tudtam befejezni. Mindenhol jobb volt egy kicsit. Az első kanyarom jobban sikerült. Megcsúsztam, de valójában mindenhol megcsúsztam, és a köridő így is jött. Meglepett, milyen jó a tempó, mert az egyensúly eléggé trükkös volt abban a körben.”

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Azt is elárulta, hogyan állt a piros zászlóig.

„Nem mondanám, hogy frusztrált voltam, de be akartam fejezni a köröm. Egy kicsivel több mint négy tizeddel voltam gyorsabb. Igazán jó kör volt. De ez Monacóba megesik, velem is megtörtént tavaly, szóval nem vagyok bosszús.”

A folytatás kapcsán elmondta, az eső lehetősége sem riasztja meg. „Jó volt az autó. Csak három-négy kört mentem pénteken teli tankkal, de jó volt. Remélem, vasárnap is az lesz. Lehet eső is, de Imolában jók voltunk esőben, szóval mindegy, hogy mi vár ránk. Nem emlékszem, hogy valaha vezettem Monacóban esőben. Trükkös lesz egy utcai pályán. Monaco az egyik legnagyobb kihívást jelentő pálya a naptárban, és biztosra veszem, hogy esőben csak még keményebb lenne. De készen állunk rá. Az előző két évben nehezebben boldogultunk az esőben, de idén működésre tudjuk bírni az autót, szóval rendben leszünk.”

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak