Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso kihagyott: „Erre nem vagyok büszke…”

Alonso kihagyott: „Erre nem vagyok büszke…”

Boxutca, Motorsport
Nem büszke a balesetére Fernando Alonso, és úgy érzi, a hetediknél előkelőbb rajthelyet is szerezhetett volna az „előzhetetlen” Monacóban. Az M4 Sportnak elárulta, ennek ellenére miért nem akar esős versenyt.

El sem jutott Sergio Pérez és Carlos Sainz úttorlaszáig Fernando Alonso a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, máris lemondhatott a javításról. A Q3-ba jutó spanyol a hajrában a 7. pozícióból próbált előrébb lépni, ám kifogott rajta a Mirabeau-kanyar, ahol orral a szalagkorlátnak csúszott.

„Túl későn fékeztem, blokkoltam a kerekeket. A bukótérbe is mehettem volna, ha utólag belegondolok, de úgy éreztem, meg tudom csinálni a kanyart. Nem tudtam” – magyarázta a kétszeres bajnok, majd elismerte, kissé szégyelli a történteket.

„Mindenekelőtt bocsánatot kértem a csapattól, mert idén minden hiba pénzbe kerül a költségvetési plafon miatt. Szóval nehéz lenyelni ezt. Nem is vagyok büszke az időmérőmre. Remélem, hogy a vasárnap jobban sikerül.”

A Mirabeau-val már pénteken is meggyűlt a baja az Alpine-nak. Autójukon azóta viszont sikerült javítaniuk. „Küszködtünk egy kicsit pénteken, főleg az autó elejével és a pattogással. De ma kicsit jobb volt, magabiztosabb voltam az autóban, jobban tudtam nyomni, és minden edzésrésszel javultam. Sok mindenen változtattunk. Az elején nem volt ideális, de a csapat nagyon jól csinálta, nagyon résen volt, a megfelelő módosításokat hajtotta végre az autón, szóval elismerés nekik! – dicsérte meg kollégáit.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A végül a 7. helyen megragadó Alonso úgy érezte, legyőzhette volna George Russellt és Lando Norrist is. „Szerintem az ötödik vagy hatodik hely összejöhetett volna. Az első köröm után ötödik voltam, Norris és Russell előtt, aztán a második után hetedik voltam. Nem sikerült befejeznem a kört, az én hibám volt. Elvesztettem a koncentrációmat, és teljes mértékben én szúrtam el.”

Az vigasztalhatta, hogy a körét amúgy sem tudta volna befejezni Sergio Pérezék balesete és a piros zászló miatt.

„Az ötös kanyarban voltam, és a mérnököm mondta, hogy a nyolcasban baleset van, piros zászló. Erre közöltem, hogy ne aggódjon, úgyis a falban vagyok…”

– mesélte Alonso.

A folytatás kapcsán az M4 Sport mikrofonja előtt elmondta, egyetért a vélekedéssel, miszerint Monacóban nem lehet előzni. „Lehetetlen, igen. Hajlok egyetérteni ezzel. Ha viszont esni fog az eső, ez egy túlélőverseny lesz, nem annyira a támadásról fog szólni. Sok biztonsági autó, piros zászlók. Szóval összeszedettnek kell lennünk.”

Ujvári Máté kérdésére ugyanakkor elárulta, ő mégsem tervez esőért fohászkodni. „Én a száraz pályát részesítem előnyben. Egy esős versenyt nagyon nehéz kivitelezni itt. A hetedik helyről rajtolunk, eleve pontszerző helyről, szóval nem akarunk túl sokat kísérletezni. De ha esik, mindenkinek fog, és mi készen fogunk állni” – ígérte.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak