Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pérez úgy érzi, mások „lassúzása” indította el a lejtőn

Pérez úgy érzi, mások „lassúzása” indította el a lejtőn

Boxutca, F1, Sky Sports
Egyes versenyzőtársak „lassúzása” is közrejátszott abban, hogy Sergio Pérez balesettel zárta az ígéretes időmérő edzését. Sem ő, sem csapata nem érzi úgy, hogy megszerezhették volna a pole pozíciót.

Meglepően alakultak a Red Bull házon belüli erőviszonyai a Monacói Nagydíjon: Sergio Pérez lett a csapat első számú esélyese az időmérő edzés előtt. A mexikói a harmadik szabadedzésen elért elsőségével, a pályán mutatott magabiztosságával és a favoritnak számító Charles Leclerc folyamatos szorongatásával még a pole pozícióra is esélyesnek tűnt, ám a kvalifikációjának záró felvonása rossz irányt vett.

Pérez az első körök után a harmadik helyen állt, 0,253 másodperccel maradt el Leclerc legjobb idejétől. A Q3 hajrájában nem tudott javítani az első szektoros részidején, így kicsúszni látszott a kezéből a siker… Aztán ő maga is kicsúszott.

Az alagútba vezető Portier-kanyarban megindult az RB18-as hátulja, és már nem tudta elkapni. Keresztbe álló gépébe pár másodperccel később Carlos Sainz is belehajtott. Piros zászlóval intették le az edzést a kockás helyett.

Sergio Pérez (Fotó: Boxutca)

Pérez az időmérő után az M4 Sport mikrofonja előtt elmondta, a gumik hőmérsékletével bajlódott, mégpedig azért, mert bizonyos riválisok túl lassú tempót diktáltak a kivezető körön.

„Egy káosz volt azokon a hideg gumikon. Egyesek nem tartották magukat a deltaidőhöz, ezért elég hideg gumin kellett mennem. Már az első kanyarban is majdnem elvesztettem az irányítást, és a nyolcasba menet ugyanez volt. Időt vesztettem ott, ezért próbáltam kicsit elébe menni a kanyarnak. Hamar a gázba tapostam, de nem működött.”

Péreznek nem esett baja, bár mint Ujvári Máté kérdésére elmondta, azért megvizsgálták az orvosok. „Igen, jól vagyok, rendben vagyok. Voltam az orvosi központban, megvizsgáltak. Rendben volt minden, készen állok a holnapra. Nagy kár a történtekért.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A „mi lett volna, ha…?” kérdés kapcsán a Red Bull-os elismerte, nem tudott volna versenyre kelni a megszakítás pillanatában lila első szektorral álló Leclerc eredményével.

„A köröm egészen közel volt az előzőhöz, de három tizedet kellett volna találnom. A második és a harmadik szektorban talán valamivel jobb állapotban lett volna a gumim, de az első szektor nehézkes volt. Nehéz megmondani, de a második helyet elérhetőnek éreztem.”

Főnöke, Christian Horner sem érezte úgy, hogy benne volt a Red Bullban a pole. „Nem hinném, hogy a pole elérhető lett volna ma. Charles ma óriási volt, gratulálok neki! Ilyen időre mi nem lettünk volna képesek. Nagy kár ezért, mert szerintem mindkét versenyzőnk tudott volna javítani. Max főleg, mert jelentősen jobban állt. De ez van.”

„Checo egész hétvégén nagyon ott volt. A harmadik-negyedik helyen végeztünk, és holnap az időjárás is bekavarhat. Csalódás, hogy nem állunk a pole-ban vagy az első sorban, de harcolni fogunk” – mondta a csapatfőnök a Sky Sportsnak.

Sergio Pérez (Fotó: Boxutca)

Pérez is abban bízik, hogy lesz némi kavarodás a versenyen. „Jó rajt kell, aztán hosszú verseny vár ránk, amin bármi megtörténhet. Szóval egy tiszta rajt kell.”

Az autójával szerinte nem lesz gond, hibába tört össze a jobb első kerekénél a Sainzcal történt ütközés miatt. „Hisszük, hogy rendben lesz. Sajnálom a fiúkat, mert hosszú éjszakájuk lesz, de visszatérünk.”

Vasárnapra van némi sansz az esőre, éppen a délutáni órákban. Horner szerint már csak emiatt sem mehetnek feltartott kézzel a rajtrácsra a Ferrari fölénye láttán. „Nem adunk semmit senkinek! Harcolni fogunk. Lehet biztonsági autó, változhat az időjárás, sok minden történhet. Meglátjuk. Még így is a második sorban állunk, ezzel nem lehetünk elégedetlenek” – próbált optimista maradni a brit.

Borítókép: Sergio Pérez és Carlos Sainz ütközése (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak