Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lázasan, kialvatlanul sem adta fel Norris, a szenvedéséről mesélt

Lázasan, kialvatlanul sem adta fel Norris, a szenvedéséről mesélt

Autosport
Nem állt messze attól az elmúlt héten mandulagyulladással, lázasan versenyző Lando Norris, hogy feladja a barcelonai versenyt. Monacóban a Mercedeseket legyőzve vívta ki az ötödik rajthelyet, majd a megpróbáltatásairól mesélt.

Azt jól tudtuk róla eddig is, hogy rendkívül gyors, de az utóbbi napokban azt is bizonyította, milyen nagy küzdő. Lando Norris élt már meg szebb időszakokat is, mint a mostani. A múlt heti Spanyol Nagydíjat mandulagyulladása miatt betegen, fáradtan teljesítette, és bár még Monacóba érkezve is köhögött kicsit, valamint érezte a torkát, már a százszázalékos állapothoz közelítve abszolválta az időmérő edzést, melyen az előkelő 5. rajtpozíciót szállította a McLarennek, ismét messze lehagyva csapattársát, a Q2-ben búcsúzó Daniel Ricciardót.

Norris a kvalifikáció után először beszélt hosszabban az elmúlt hetéről és a betegségének hatásairól. „Hosszú hét volt ez, mert olyan sokat küszködtem a múlt héten a mandulagyulladásommal és a lázzal. És attól, hogy ilyen állapotban versenyeztem, természetesen csak még rosszabb lett. De muszáj volt megtennem, és nagyon örültem, hogy megtettem.”

„Nagyon kimerített fizikálisan, nagyon sokat szenvedtem vasárnap este. Minden lehetségest elkövettem a gyógyulásért. A torkom már sokkal jobb, tudok végre enni, inni, ami már jó hír ahhoz képest, hogy a múlt héten erre nem voltam képes. A múlt héten egyáltalán nem aludtam, szóval ezt is próbálom pótolni, de az ilyesmi nem megy pár nap alatt, idő kell hozzá.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

A McLaren versenyzője azt is elárulta, hogy voltak pillanatai a múlt heti versenyének, amikor úgy gondolta, fel kéne adnia. Arról is beszélt, hogy miközben sosem szokott innivalót vinni az autóba, ezúttal megtette, és ez mentette meg. „Voltak pillanatok, amikor gondoltam a feladásra. Az mentett meg, hogy most először volt innivalóm az autóban. Amikor bemutatkoztam az F1-ben, kipróbáltam, de utáltam. Nem tetszett. Szóval azóta sosem használtam a kulacsot, nincs is benne az autómban.”

„Most először úgy gondoltuk, talán jó ötlet az innivaló, és megmentett. Már a bemelegítő körön, a rajt előtt ittam pár kortyot, mert már akkor szenvedni kezdtem. Aztán minden körben ittam, ami nem olyan klassz élmény, mert hamar felmelegszik, de enélkül talán három kört sem bírtam volna.”

„Többször gondoltam rá, hogy nem kéne versenyeznem a hétvégén. Számításba vettem ezt is a küszködés miatt. De mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb állapotban legyek, és megpróbáltam. Utáltam volna, ha ki kellett volna hagynom, vagy ha nem tudtam volna befejezni a hétvégét, szóval legalább pár kört meg akartam próbálni. Nem rám jellemző ez a mentalitás. Sokszor felötlött bennem, de aztán döntöttem, és végső soron helyesnek vélem.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

Monacóban Norris már sokkal jobb állapotban van, ám elismerte, egy kevés azért így is maradt benne az időmérőjében. „Még nem vagyok százszázalékos, ez talán a kipirosodott arcomon is látszik, de sokkal jobban vagyok, magabiztos az autóban, már nem csak utasnak érzem benne magam. Monacóban muszáj mindent kézben tartanod, és a legjobb állapotban akarsz lenni. Még kicsit messze vagyok ettől, de szerintem jó munkát végeztem.”

„Egy tized, talán másfél benne maradt, követtem el kis hibákat, amik nélkül kicsit jobb helyen is állhatnék. De örülök az ötödik helyemnek, ez jó eredmény, hiszen az előttünk állóktól még le vagyunk maradva” – értékelt a brit versenyző, aki mindkét Mercedest maga mögé utasítva lett a középmezőny legjobbja.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak