Musorujsag
Élő Eredmények
×

Leclerc nem hagyja a fejébe férkőzni a „monacói átok” gondolatát

Leclerc nem hagyja a fejébe férkőzni a „monacói átok” gondolatát

Boxutca, F1
Nem aggasztja Charles Leclerc-t, hogy eddig átok ült rajta hazai versenyén. Vasárnap győztesen érne először célba Monacóban.

Két verseny a Forma–2-ben, három a Forma–1-ben, nulla győzelem, nulla dobogó, nulla pont, nulla célba érkezés. Charles Leclerc hazai mérlege ez a Monacói Nagydíjon. Bár imádja a pályát, és általában remekül is megy neki rajta, eddigi ottani versenyein még a teljesíthető össztáv feléig sem jutott. Balesetek, műszaki hibák, sok-sok balszerencse jutott csak neki pezsgők és serlegek helyett.

Idén – 2021-hez hasonlóan – megszerezte az első helyről indulás jogát, mégpedig lehengerlő időmérős teljesítménnyel. Monacóban ez már egy fél győzelem, de a tavalyi rajt előtti dráma alapján nem Leclerc-nek. Hiába fut a szekere, neki Monacóban mindig résen kell lennie, mert sosem tudhatja, milyen újabb akadály vár rá valahol. A Ferrari versenyzőjét azonban nem aggasztja túlzottan a hazai pechsorozata.

Az időmérő után megkérdezték, babonás-e, és tervez-e bármin változtatni a verseny előtt, hogy megtörje az átkot.

„Nem, nem, nem! Nem vagyok babonás. Eddig sima hétvégém volt, a létező legjobb helyről rajtolhatok a versenyen. Remélem, tiszta versenyünk lesz, és jó eredményt érünk el.”

Charles Leclerc (Fotó: Ferrar)

Az M4 Sport kamerája előtt arra is emlékeztetett, szó nincs arról, hogy önmagának köszönhette a pocsék eddigi monacói mérlegét. „Az emberek általában megfeledkeznek arról, hogy a múltban történt dolgok nagyrészt nem rajtam múltak. Igen, volt pár balesetem, de Monacóban ez megesik, amikor nyomod a gázt. Nem gondolok tehát erre, csak a versenyre. Remélhetőleg szép eredményt fogok elérni.”

Ujvári Máté kérdésére, kötelezőnek érzi-e, hogy végre nyerjen otthonában, elmondta:

„Nem kényszer a győzelem, de klassz érzés lenne!”

Extra nyomást sem érez magán. „Nem érzem a nyomást. Ugyanúgy viszonyulok a hétvégéhez, mint bármelyik versenyen. Nem akarok nagyobb nyomást helyezni magamra csak azért, mert ez a hazai versenyem. Ha nyerni fogok, végül is éppúgy huszonöt pontot fogok érte kapni, mint bármely versenyen. Nincs tehát nyomás, csak a munkánkra figyelünk, készülök a versenyre, és remélem, hogy végre szép eredményt érhetek el.”

Charles Leclerc (Fotó: Ferrar)

Tekintve, hogy milyen jó formában volt eddig ő és a Ferrari is, Leclerc-re a legfőbb veszélyt a műszaki problémák és a versenyen kialakuló esetleges káosz jelentheti. A délutánra némi esőre is láttak esélyt az időjósok, ám a bajnoki második helyezettet ez sem aggasztja.

„Még sosem vezettem itt esőben, nem rémlik. Nehéz lesz. Egy ilyen utcai pálya eleve nagyon trükkös, Monaco talán a legnagyobb kihívás a szezonban, és esőben biztosan még nagyobb. De felkészültünk rá. Az elmúlt két évben nehezen boldogultunk esőben, de idén már láthattuk, hogy jobban megy, működésre bírjuk az autót, szóval rendben lesz” – jelentette ki magabiztosan.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak