Musorujsag
Élő Eredmények

„Tíz centin múlt” – Schumacher ismét ripityára törte a Haast

„Tíz centin múlt” – Schumacher ismét ripityára törte a Haast

Boxutca
Egy kettészakadt Haas, egy csalódott versenyző – Mick Schumacher egy újabb nagy bukással búcsúzott a Monacói Nagydíjtól.

Egy autótól elvált Ferrari-váltó – egyszer már láthattuk idén. Ahogy Dzsiddában az időmérő edzésen, úgy most a monacói versenyen is Mick Schumacher Haasaból szakadt ki egy nagy baleset után. A tempó most alacsonyabb volt, és szerencsére a becsapódás sem volt annyira komoly, így a német versenyző mentő helyett saját lábán  bandukolt vissza a boxutcába.

A Monacói Nagydíj 27. körében történt balesetet elsőre Schumacher sem értette. Az Uszoda-sikán előtt csúszott meg az autójának hátulja, hasonló módon, mint pénteken Daniel Ricciardónál. A visszajátszásokból kiderült, egy korábbi apró hiba után a bal hátsó kerekével kicsit megcsípte a pálya vizes részét. A balesete miatt piros zászlóval szakították félbe a versenyt.

„Nyilván jobb lenne most versenyezni, mint itt állni” – mondta az M4 Sport mikrofonja előtt Schumacher, miután megerősítette, nem esett baja a balesetben. „Abból, amennyit láttam, vagy tíz centivel elhagytam a száraz ívet, és ezekkel a gumikkal a hátulja megindult, próbáltam korrigálni. Nem sikerült, és Monacóban ennek következménye van.”

Mick Schumacher (Fotó: Boxutca)

Schumachernek kezdettől rossz mederben csordogált a versenye. Az egyik első volt, aki a vizes pályás korai szakaszon köztes esőgumikra váltott, ám többekkel ellentétben nem tudott felzárkózni a kerékcseréje után. Körökre Alexander Albon mögé ragadt, így nem tudta kihasználni a gumik nyújtotta előnyt, majd egyszer ütközött is a Williamsszel. Később slickekre is együtt váltottak Albonnal, a kiesése előtt viszont már Csou Kuan-jüt üldözte a 17. helyen, amikor a balesete történt.

Ujvári Máténak a balesetükről is beszélt.

„Az esőben vezetés egészen jó volt. Persze nagyon csúszós volt. A köztes gumi egészen jó volt, de sajnos beszorultam egy esőgumin lévő mögé, ami tönkretette a versenyem. Próbáltam kívülről előzni, de összeértünk, ami miatt az első szárnyam megsérült. Cserélni is kellett. Ezzel ismét pozíciót vesztettem.”

„Nagy pech ez, mert szerintem ha szabad lett volna az út előttem, sokkal előrébb jutottam volna. Nagy pech” – összegzett a német.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

Schumachernek a dzsiddai után ez már a második súlyos károkkal járó bukása volt idén. Pontot továbbra sem tudott szerezni. És ezúttal csapattársa, Kevin Magnussen sem, aki vízszivárgás miatt pár körrel előtte adta fel a versenyt.

„Nem tudom még, valamilyen hiba az erőforrással. Szóltak, hogy álljak ki” – mondta Magnussen a kieséséről az M4 Sportnak. „Érdekes versenynek tűnt, és jó lett volna ezzel az időjárással, és jó lett volna végigcsinálni.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak