Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonsónak még kell néhány hónap, hogy teljesen felépüljön

Alonsónak még kell néhány hónap, hogy teljesen felépüljön

GPFans
Az Alpine klasszisa, Fernando Alonso elárulta, az Ausztrál Nagydíj időmérőjén elszenvedett balesete még hosszú ideig éreztetni fogja hatását, hiszen kezének néhány hónapra biztosan szüksége lesz a teljes felépüléshez.

A spanyolok kétszeres bajnoka áprilisban afféle „titkos esélyesként” vágott neki a melbourne-i időmérőnek, az edzéseken ugyanis roppant biztató volt a tempója, a kvalifikáció viszont katasztrofálisan végződött számára. Ahelyett, hogy a legjobb rajthelyek egyikét ünnepelte volna, egy technikai hiba miatt autója a gumifalba csapódott.

Ezzel nemcsak a jó eredmény reménye foszlott szét, hanem Alonso a következő hétvégékre is „nehezítést kapott”, keze ugyanis megsérült a balesetben, és mint azt nemrég elárulta, ezzel még hosszú hetekig küzdeni fog.

Fernando Alonso (Fotó: Formula1/Twitter)

Ezt akkor jelentette ki, amikor arról faggatták, szüksége lesz-e egy esetleges orvosi beavatkozásra a melbourne-i baleset miatt. „Jelenleg elég nagy a káosz; néhány csontom, szalagom és inam is érintett volt. Két-három hónapra van szükségem, és nincs műtét, semmit sem lehet tenni” – jegyezte meg kissé lemondóan.

„Elsősorban csak pihenésre van szükségem, de sajnos kéthetente vezetnem kell (az F1-es hétvégéken), úgyhogy megpróbálok otthon pihenni. De ez a folyamat még el fog tartani néhány hónapig” – tette hozzá.

Amikor megkérdezték, tudna-e időt nyerni azzal, hogy lemond néhány versenyről, és átadja versenygépét az Alpine ausztrál védencének, Oscar Piastrinak (aki egyébként is a királykategória ajtaján dörömböl már), Alonso némileg viccesen megjegyezte. „Igen (segíthetnek), de szükségünk van a pontokra!”

Fernando Alonso (Fotó: Formula1/Twitter)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak