Musorujsag
Élő Eredmények

Jordan szerint Norris megsemmisítette Ricciardót

Jordan szerint Norris megsemmisítette Ricciardót

Channel 4
A korábbi csapatvezető, Eddie Jordan úgy véli, Lando Norris mentálisan és eredmények tekintetében is megsemmisíti márkatársát, Daniel Ricciardót, akinek nagyon gyorsan össze kell kapnia magát, hogy változtasson helyzetén.

Mióta a McLaren ügyvezetője, Zak Brown egy nyilatkozata során kijelentette, Daniel Ricciardo teljesítménye nem felel meg a csapat elvárásainak, az ausztrál a figyelem középpontjába került. Volt, aki arról beszélt, főnöke megjegyzése nem volt túl szerencsés, hiszen csak még elkeseredettebbé teszi a pilótát, míg mások arról, Ricciardo ideje lejárt a csapatnál.

Az utóbbi vélemény felé húz a korábbi csapatvezető, Eddie Jordan is, aki úgy érzi, Ricciardo fiatal márkatársa, Lando Norris minden tekintetben elhomályosította őt, az ausztrálnak pedig nagyon gyorsan reagálnia kellene.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Daniel hagyja, hogy a versenyek elússzanak, arra pedig nagyon ritkán van esélyed, hogy az ilyen lehetőségeket visszakapd” – nyilatkozta az ír szakember a Chennel 4-nak. „Azt hiszem, mostantól figyelni fogom a pályafutását, mert nem vagyok benne biztos, hogy meddig mehet még ez így tovább” – tette hozzá.

„Lando megsemmisíti őt mentálisan, fizikailag és a versenypályán is. Akkor pedig, amikor csapaton belül egy ilyen forgatókönyv lép életbe, az meg tudja viselni az embert. Szóval Danielnek azonnal fel kellene ráznia magát” – emelte ki.

Ami a házon belüli küzdelmet illeti, Norris hét futam alatt 48 pontot szerzett (legjobb eredménye pedig egy harmadik helyezés volt), Ricciardo pedig mindössze 11-et (legjobbja egy hatodik pozíció volt), a fiatal brit tehát négyszer több egységet gyűjtött. Ami az utóbbi hetek eredményeit illeti, Ricciardo az imolai viadal óta nem tudott a legjobb tíz között végezni.

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak