Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brundle: Az előző két futam próbára tette Leclerc és a Ferrari kapcsolatát

Brundle: Az előző két futam próbára tette Leclerc és a Ferrari kapcsolatát

Sky Sports
A jelenleg szakértőként ténykedő exversenyző, Martin Brundle az elmúlt hétvégék eseményei kapcsán kijelentette, a történtek alaposan próbára tették Charles Leclerc és a Ferrari eddig stabil kapcsolatát.

Két nehéz hétvége van a monacói versenyző mögött: Barcelonában egy műszaki hiba miatt veszített el egy biztosnak tűnő futamgyőzelmet, Monte-Carlóban pedig egy taktikai baki miatt került az élről a negyedik pozícióba (és végül ért ott célba). Ezeknek köszönhetően elveszítette elsőségét a bajnoki tabellán, sőt, riválisa, Max Verstappen a múlt hét végén már növelte is fórját.

A Sky Sports szakértőjeként ténykedő Martin Brundle a történtek kapcsán megjegyezte, a műszaki hiba és a Ferrari rossz döntése (ami miatt Leclerc csapatrádióján is panaszkodott) rövid időn belül kétszer is próbára tette a pilóta és az alakulat kapcsolatát.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Nem lehet nem sajnálni a helyi srácot, aki megszerezte a pole pozíciót és kényelmesen vezette a futamot, csakhogy a stratégia miatt a negyedik helyre csúszott” – kezdte a szakértő. „A tizennyolcadik körben állt ki köztes abroncsokért, majd hárommal később újra, akkor szárazokért. Akkor egy zavaros üzenet miatt várnia kellett, hogy a csapattárs is megkapja a gumikat.”

„Nem mindennapi, de a futam alatt is megoszthatta a gondolatait, az érzéseit a csapattal, Mick Schumacher balesete miatt ugyanis megszakították a versenyt. Az ő versenye volt, és elveszítette, és még dobogóra sem állhatott, csak hogy további sót szórjunk a sebbe” – folytatta.

„A Lerclerc valamint a Ferrari közötti kölcsönös csodálat és szeretet a csapat és Michael Schumacher kapcsolatára emlékeztet. De ez most Leclerc oldaláról komoly próbatétel alá került mindössze nyolc nap alatt két elszalasztott dicsőséges győzelemmel és azzal, hogy elszalasztotta a lehetőséget arra, hogy újra ő vezesse a tabellát” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak