Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: Ezt a monacói startot a Netflix rendezte

Bottas: Ezt a monacói startot a Netflix rendezte

GPFans
Az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas a múlt vasárnapi futamra visszautalva viccesen megjegyezte, a start előtt érkező esőt talán a Forma–1-es sorozatát idén is forgató Netflix rendezte.

A Netflix Drive to Survive című F1-es sorozata komoly népszerűségnek örvend, egyre hangosabbak azonban azok a vele kapcsolatos kritikák, melyek szerint túldramatizálja az adott szezon történéseit (ezt nemcsak a nézők, hanem a mezőny tagjai is felrótták a készítőknek) – ezeket főleg az egyébként is drámai 2021-es idényt feldolgozó évaddal kapcsolatban lehetett hallani.

A 2022-es Monacói Nagydíjról szóló epizóddal kapcsolatban feltehetően nem lesz szükség túldramatizálásra, a néhány perccel a rajt előtt érkező eső ugyanis „utólagos szerkesztés” nélkül is megkavarta a kártyákat.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Erre utalt viccesen az Alfa Romeo rutinos versenyzője, Valtteri Bottas is, amikor a hirtelen megváltozó körülményekről kérdezték. „Nem hittem el, hogy amint jöttünk vissza a himnusz után, elkezdett esni az eső. Fantasztikus volt az időzítés, az egyszer biztos. Talán a Netflix rendezte, vagy valami hasonló történt” – fogalmazott.

Magával a versennyel kapcsolatban ő is elmondta, hogy a körülmények miatt az még megterhelőbb volt, kiemelte viszont, hogy ezt nem panasznak szánja, hiszen a mezőny minden tagjának azonosak voltak a körülmények – ezek között kellett boldogulniuk.

„Nehéz futam volt, határozottan hosszúnak éreztem a napot. Nem túl kellemes, amikor kétszer is megszakítják a versenyt, de ez van, mindenkinek ugyanolyanok voltak a feltételek. Csak folyamatosan fenn kellett tartanunk a koncentrációt, mert a monacói egy olyan pálya, amin ha egy másodpercre is elveszíted a fókuszt, akkor számodra vége a játéknak” – fogalmazott.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak