Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris véleménye is egyértelmű: Monacónak maradnia kell!

Norris véleménye is egyértelmű: Monacónak maradnia kell!

Telegraph
Számos riválisához hasonlóan Lando Norris is bízik abban, hogy a Monacói Nagydíj 2022 után is a királykategória versenynaptárában marad, a helyszín ugyanis túl azon, hogy elképesztően gazdag múlttal rendelkezik, komoly próbatétel a pilóták számára is.

Továbbra is kérdéses, 2023-ban is megrendezik-e a klasszikus monacói viadalt, a helyszínnek ugyanis az idei évben lejár a szerződése, azt pedig még nem hosszabbították meg a királykategória vezetőivel. Ráadásul a hírek szerint ezúttal nincs garancia a folytatásra, ellenben az előző évekkel, évtizedekkel, amikor Monaco helye biztosított volt.

A szervezők és az F1 vezetői között ugyanis vannak még nézeteltérések a legendás esemény „különleges jogaival” kapcsolatban, felmerült például, hogy a folytatásban Monacónak is fizetnie kell a versenyrendezésért, ami eddig díjmentes volt számára.

A nagydíjjal kapcsolatban az idei verseny előtt és után is számos pilóta egyértelmű véleményt fogalmazott meg: mind azt szeretnék, hogy a külsőségekben és vezetői szempontból is egyedi helyszín a naptárban maradjon. Így van ezzel a McLaren fiatal titánja, Lando Norris is, aki a 2022-es futam után kelt Monaco védelmére.

Lando Norris Monacóban (Fotó: XPB)

„A naptárban kell maradnia” – jelentette ki egyértelműen. „Monaco nemcsak ikonikus helyszín, hanem hihetetlen próbatétel az idegek és az ügyesség számára. Elképesztő érzés, amikor az ember zónába kerül, ahogyan az velem is megesett az utolsó tíz körben.”

„A monacói időmérős élmény még ennél is jobb. Jó élmény látni, ki vállalja a kockázatokat, ki találja meg azt a kis pluszt, amire szükség van a Q2-ben és a Q3-ban. Élvezem ezt, és jól érzem magam ettől a kihívástól. Szombaton jó pár erős kört futhattam. Azt hiszem, a Q2-ben csak két tizeddel maradtam el Charles Leclerc-től” – folytatta büszkén.

Azt ő is megjegyezte, az eseménynek jót tenne, ha valahogy meg lehetne oldani, hogy a pályán többet lehessen előzni, anélkül, hogy nagyobb mértékben rongálódna az aszfaltcsík történelmi, egyedi arculata.

„Bárcsak lenne valami, amin változtatni tudnánk, hogy jobbá tegyük a versenyzést Monacóban. De ez nehéz, amikor az autók olyanok, mint most. Két méter szélesek és ilyen nehezek. Hallottam, hogy Toto Wolff azt mondta, megszabadulhatnánk az alagút utáni sikántól, hogy legyen egy hosszú egyenesünk. Ez működhetne. Viszont így a végsebesség a következő kanyar előtt 300 kilométer/óra körüli lenne, ami eléggé pikás egy olyan kanyar esetében, ahol nincs bukótér. Remélem, lesz megoldás, de mindenképpen azt szeretném, hogy Monaco a naptárban maradjon!” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris Monacóban (Fotó: XPB)

További tartalmak