Musorujsag
Élő Eredmények
×

Friss infókat közölt a Ferrari a bakui kettős kiesésről

Friss infókat közölt a Ferrari a bakui kettős kiesésről

Ferrari
Új információkat osztott meg Charles Leclerc és Carlos Sainz Azeri Nagydíjon történt kiesést okozó hibáiról.

Pont nélkül távozott a Ferrari csapata Bakuból. A múlt vasárnapi Azeri Nagydíjon Carlos Sainz a 9. körben hidraulikai hibával adta fel a versenyt, Charles Leclerc a 20. körben motorhibával. A csapat a futamot követően bővebb információkkal nem szolgált a hibák konkrétabb okáról.

Kedd este a vörösök rövid közleményt adtak ki, melyben arról tájékoztattak, hogyan állnak a meghibásodások elemzésével, megoldásával.

„Charles erőforrása holnap (ti. szerdán) érkezik meg a gyárba, az első kiértékelés lezárulására az este folyamán lehet számítani. Carlos hidraulikai alkatrészeit már megvizsgáltuk. A rövid távú javítással elkészülünk Kanadára, miközben folyik a munka a közép- és hosszú távú megoldásokon”

– írta a Scuderia.

Tekintve, hogy ezen a hétvégén már Kanadában versenyez a mezőny, a logisztika miatt arra lehet következtetni, hogy Lecerc új motorral fog pályára futni Montrealban. Arra már Mattia Binotto csapatfőnök is utalt vasárnap, hogy jó eséllyel komponenseket kell cserélni bajnokesélyesük autójában, ám hogy miket és milyen formában hajtják ezt végre, az még homályos.

Leclerc két motort használt eddig idén, amennyiben harmadik példányokat vetnek be, azért büntetés még nem jár.

Borítókép: Ferrari (Fotó: XPB)

További tartalmak