Musorujsag
Élő Eredmények

Renault-motorokra vált a Williams?

Renault-motorokra vált a Williams?

Formula Rapida
A legfrissebb hírek szerint 2023-ban Renault-motorokra válthat a 2014 óta a Mercedes erőforrásait használó Williams, miután a franciák jó ideje „vadásznak” már egy partnercsapatra, védencük, Oscar Piastri kapcsán pedig egyébként is kapcsolatba kerülhetnek a patinás alakulattal.

Hetek óta tartja magát a pletyka, hogy a tavalyi F2-es bajnok, Oscar Piastri a következő szezonban a Williams versenyzője lesz (egyesek szerint nem is kell már olyan sokat várni az ausztrál debütálására, hiszen már a 2022-es szezon során beültethetik őt Nicholas Latifi helyére). A Formula Rapida legfrissebb információi szerint Piastri „kölcsönbe” érkezhet a britekhez.

A lap szakírója úgy tudja, Sergio Rodríquez úgy tudja, a Renault és a Williams a fiatal ausztrál alkalmazásán túl is együttműködhet – sőt, hatásait tekintve ez a partnerség bőven túlmutat a jelenlegi tesztpilóta „kölcsönadásán”.

A Williams ugyanis állítása szerint 2023-ban Renault-motorokra válthat. Erre azt követően kerülhet sor, hogy a franciák többször elmondták, szívesen együttműködnének egy partnercsapattal, jelenleg ugyanis csak az Alpine néven futó gyári alakulat képviseli őket a királykategóriában, a bővítés pedig többek között a fejlesztések szempontjából is hasznos lehet.

Pastor Maldonado 2013-ban (Fotó: XPB)

Szintén fontos megjegyezni, hogy a Williams jelenlegi motorpartnerének, a Mercedesnek a csapatvezetője, Toto Wolff nemrég megjegyezte, a csillagosok számára már nem kifizetődő három partnercsapat ellátása, ezen a téren tehát változás jöhet.

A Mercedes és a Williams jelenleg is futó szerződése viszont akadályt gördíthet az egyezség elé, papíron ugyanis a felek 2025-ig kötelezték el magukat az együttműködés folytatása mellett. A Renault terveit és Wolff nyilatkozatát ismerve viszont előfordulhat, hogy a felek meg tudnak egyezni egy idő előtti szerződésbontásról.

A Renault egyébként korántsem ismeretlen a Williams számára, hiszen a csapat két ízben is együttműködött már a francia gyártóval. 1989 és 1998 között a több bajnoki sikert hozó első érában, majd egy kevésbé dicsőséges időszakban a 2012-es és a 2013-as szezonban.

Jacques Villeneuve 1997-ben (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak