Musorujsag
Élő Eredmények

Megtalálta a probléma okát, visszavágásra készül az Alfa Romeo

Megtalálta a probléma okát, visszavágásra készül az Alfa Romeo

F1i
Az Alfa Romeo első vizsgálatai szerint a bakui gyenge teljesítmény a lágy keverékek kezelésével függött össze, és bár rövid idő áll az istálló rendelkezésére a következő, kanadai forduló előtt, mindent megtesz a gyors problémamegoldás érdekében.

Noha a csapat új fejlesztéseket is vitt Bakuba, meglehetősen gyenge hétvégét zárt: versenyzői messze elmaradtak a Q3-as szerepléstől, vasárnap pedig pont nélkül zártak. Igaz, a fiatal Csou Kuan-jü sokáig a legjobb tíz között autózott, és abban, hogy egységekkel távozzon csak egy műszaki hiba akadályozta meg. Az évet kiugróan jól kezdő Valtteri Bottas viszont végig messze volt a legjobb tíztől.

A leintés után a rutinos finn és a csapat vezetői is elmondták, a gyenge szereplés hátterében valószínűleg „alapvető problémák” álltak. Vizsgálataik után arra jutottak, ezek a gumikezeléssel voltak kapcsolatosak.

A hétvégi megmérettetés előtt pedig természetesen mindent megtesznek, hogy orvosolják ezeket a gondokat. „Baku kihívásokkal teli hétvége volt a csapat számára, de ezek azok a kihívások, amelyek megmutatják, mennyire teherbíró egy alakulat” – fogalmazott a csapatvezető, Frédéric Vasseur. „Senki sem szegte le a fejét, sem a garázsban, sem otthon a gyárban. Amit láttunk, az egy azonnali reakció volt, mindenki vissza akar vágni a csalódás után!”

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Eltökéltük magunkat, hogy Montrealban bizonyítani akarjuk, a bakui eredmény csak szélsőérték volt. És biztosra veszem, hogy ez sikerül is. Nagyon sok pozitívummal tudunk dolgozni. Csou tempója kiváló volt, pontokat hozott volna, ha be tudja fejezni a futamot. A célunk az, hogy tiszta hétvégénk legyen és visszatérjünk a helyes útra” – tette hozzá.

A csapat főmérnöke, Xevi Pujolar kijelentette, a bakui problémák nem függnek össze a két héttel korábban, Monacóban tapasztaltakkal. „Monacóban is voltak nehézségeink, de azok mások voltak. Megváltoztattuk az autó konfigurációját, és mindenki láthatta, milyen teljesítményt nyújtottunk Csouval” – fogalmazott, majd jelezte, a gond legutóbb a lágy gumik kezelésével volt.

„Néhány rivális jobb teljesítményt tud kihozni magából az első mért körön, ahol nekünk komolyabbak a problémáink. A második mért körben már jobbak lehetünk. Dolgozunk a problémán. A Q2-ig eljutunk, de utána még komolyabb mértékben kellene javulnunk. Ami Montrealt illeti, nem látom okát annak, hogy ott miért ne lehetnénk újra a csúcson” – jegyezte meg bizakodva.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak