Musorujsag
Élő Eredmények

Csou: Szívszaggató volt a kiesés

Csou: Szívszaggató volt a kiesés

F1
Az Alfa Romeo újonca, Csou Kuan-jü szívszaggató élményként írta le legutóbbi kiesését, érzése szerint ugyanis végig hibátlanul versenyzett, egy műszaki hiba azonban megfosztotta attól, hogy pályafutása legjobb eredményével zárjon.

Csou pályafutása első F1-es hétvégéjén azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a legjobb tíz között zárt, vagyis azonnal összejött neki a pontszerzés. Azóta viszont egyszer sem tudta beverekedni magát a legjobb tíz közé: legutóbb Bakuban egy hűtési probléma miatt, ami megfosztotta attól, hogy az F1-es pályafutása legjobbját jelentő hetedik helyen érjen célba.

A fiatal kínai az előző négy versenyen ezzel háromszor esett ki, mindhárom alkalommal műszaki hiba miatt: Bakuban a már említett hűtési gond, Miamiban egy pedig egy vízszivárgás miatt, míg Spanyolországban autója hirtelen erőt veszített.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

A bakui kiesést követően megjegyezte, a jó eredmény elveszítése – azt követően, hogy az előző hetekben szintén műszaki hiba miatt esett ki – szívszaggató volt számára. „Ami engem illett, egyáltalán nem hibáztam. Az egész versenyt kontroll alatt tartottam, és nagyon úgy nézett ki, hogy kerékcserére sem kell már kiállnom” – kezdte.

„Szóval, amikor meghallottam a kiállásra való felszólítást, akkor megszakadt a szívem; négy versenyen belül harmadszor kellett leállítanom az autót. Nehéz ezt elfogadni, de tovább kell haladunk. Javítanunk kell, a célba érkezés nagyon hiányzik már a szezonban” – folytatta.

„Nyilvánvaló, hogy a következő futam gyorsan jön, szóval teljes mértékben arra kell koncentrálni, hogy megoldjuk ezeket a gondokat, mert egyelőre nem tudjuk, mi volt a probléma. Túl sok pontot veszítettünk, és ez nagyon fájó, mert Miamiban is volt esélyünk a pontszerzésre, egészen jó esélyünk volt. Barcelonában is esélyesek voltunk, és Bakuban is, és ennek ellenére mégsem jutottunk el a célig” – zárta csalódottan Csou.

Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak