Musorujsag
Élő Eredmények
×

A mezőny végén Leclerc! Újabb büntetést kapott

A mezőny végén Leclerc! Újabb büntetést kapott

FIA
Ahogy az várható volt, nem állt meg a motoregységek cseréjével a Ferrari a pénteki szinten, Charles Leclerc még komolyabb büntetést kap.

A kanadai hétvégére is nehéz helyzetbe hozta Charles Leclerc-t, hogy a múlt heti Azeri Nagydíjon motorhibával esett ki. A Ferrari pénteken erősítette meg, hogy használhatatlanná vált a bakui motorjuk, versenyzőjük pedig kapott is egy új hajtóegységet. Az idei harmadik V6-osát, MGU-H-ját és MGU-K-ját egy régi turbófeltöltővel társították, amiért még nem járt büntetés, a 4. központi elektronika bevetéséért viszont már biztossá vált a 10 rajthelyes hátrasorolása.

Már pénteken arról suttogtak a paddockban, hogy jönnek még további cserék is, és a szombati nap kezdetén az FIA meg is erősítette, hogy Leclerc újabb motort és további büntetést kap.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

A 16-os Ferrariba a második napra beépítették a 4. belső égésű motort, turbót, MGU-H-t, és MGU-K-t, így számolgatni sem kell, a bajnoki harmadik helyezettet a mezőny végére sorolják a mai időmérő után.

Leclerc mellől a szintén motorcserés büntetést kapott Cunoda Juki fog indulni, hogy előle vagy mögüle, az az időmérős eredményükön múlik.

A Ferrari bajnokesélyese pénteken helyes döntésnek nevezte, hogy Kanadát választották a büntetés helyszínének, igaz, elismerte, a szabadedzéseken nehezebbnek bizonyult az előzés, mint gondolta. Az autója tempója mindenesetre jó, és mivel előre számoltak azzal, hogy fel kell zárkóznia, ennek megfelelően is állították be.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak