Musorujsag
Élő Eredmények

A nyári szünetig biztos nem tárgyal a jövőről a Haas és Schumacher

A nyári szünetig biztos nem tárgyal a jövőről a Haas és Schumacher

GPFans
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner kijelentette, a nyári szünetig (vagyis a magyar és a belga hétvége közötti időszakig) biztosan nem tárgyal az istálló fiatal versenyzőjével, Mick Schumacherrel a közös jövőről.

A német versenyző 2021-ben magabiztosan kezdte pályafutását, hiszen az esetek többségében az akkori csapattárs, Nyikita Mazepin előtt végzett. Idén egy sokkal tapasztaltabb és jobb képességű márkatársat kapott Kevin Magnussen személyében, aki az első nyolc hétvége nagyján Schumacher előtt végzett.

Eddig például csak a dán szerzett pontot a Haas tavaly óta sokat fejlődő autójával. Schumacher eközben több hibát is vétett: Szaúd-Arábiában és Monacóban nagyobb balesetet szenvedett, ami anyagi szempontból is kellemetlen volt az istálló számára.

A fentiek hatására felmerült, Schumacher jövője veszélybe kerülhet az istállónál, annak ellenére, hogy a technikai partner Ferrari támogatja őt. A tárgyalásokkal kapcsolatban a csapatvezető, Günther Steiner nemrég kijelentette, egyelőre csak arról tud tájékoztatást adni, meddig nem kezdik el az egyeztetéseket.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

„A nyári szünet előtt semmibe sem fogunk belemenni” – jelentette ki a rutinos szakember, aki két korábbi hibája után több alkalommal is jelezte, Schumachernek nem szabad hasonló hibákat vétenie, miközben teljesítmény tekintetében közelebb kellene kerülnie Magnussenhez.

„Jelenleg nincs könnyű dolga. A szaúdi és a monacói kiesések után a legtöbb, amit tehet, hogy a következő futamokon nem tesz kárt az autóban, mert egy hiba csak még jobban letörné az önbizalmát. De ezzel ő is tisztában van, és igyekszik kezelni a helyzetet. Azokon a pályákon, ahol több helyed van arra, hogy feszegesd a határokat, remélhetőleg vissza fog vágni” – magyarázta.

Végül elmondta, érzése szerint jelenleg mi a legfontosabb a fiatal német számára, akinek az előző hetek kudarcai kissé kedvét is szegték. „A legfontosabb neki az, hogy tisztán lehozza a hétvégéket azért, hogy megnyugodjon, és megnyugtasson mindenkit maga körül” – fogalmazott.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Boxutca (@boxutca) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Günther Steiner és Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak