Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kanadai Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Kanadai Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
A címvédő, Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget Kanadában, a harmadik szabadedzésen is remeklő, és a nap legnagyobb meglepetését szállító Fernando Alonso pedig második lett. Carlos Sainz futotta meg a harmadik leggyorsabb kört, aki az utolsó szektor előtt még az elsőségre is eséllyel pályázott – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. rajthely

„Nagyon nehezek voltak a körülmények, de végig higgadtak maradtunk, nem hibáztunk és jókor hoztunk jó döntéseket a Q3-ban. Nagyon örülök annak, hogy sikerült megszerezem a pole pozíciót, és annak is, hogy újra itt lehetünk Montrealban; örömmel látom újra a szurkolókat. Szívesen jövünk ide, ezen a pályán mindig olyan érzés fog el, mintha a gokartos időkben lennénk. Ki kell használnunk a kerékvetőket is. Szóval nagyon várom a holnapi futamot is.”

Max Verstappen és Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

Fernando Alonso (Alpine) – 2. rajthely

„Csodálatosan érzem magam! Remek időmérő volt. Hihetetlen eddig ez a hétvége. A szabadedzések óta versenyképesek vagyunk. Egy kicsit úgy tűnt, talán tempót veszíthetünk az időmérőre, de szerencsére jöttek a nedves körülmények. Elképesztő volt az autó, nagyon jól éreztem magam a volán mögött. A szurkolók is segítettek, óriási motivációt jelentettek. Meglátjuk, mi lesz holnap. Az első kanyarban támadni fogom Maxot!”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Carlos Sainz (Ferrari) – 3. rajthely

„Az a cél, hogy holnap visszajöjjek a harcba. Jól éreztem ma magam az autóban, különösen a nedves körülmények között. Amikor száradt a pálya, a többiek ugrásszerűen javultak, és bennem is volt még pár tized. Tudtam, hogy a kettes szektorban megcsúsztam egy kicsit, ezért az utolsó kanyart próbáltam nagyon gyorsan bevenni, de megcsúsztam, és ezzel fél másodpercet veszítettem. Próbáltam megszerezni a pole-t, de a hibám miatt végül harmadik lettem. De jó pozícióból várjuk a holnapi futamot. Bízom benne, hogy jót csatázhatunk majd Maxszal, és meglátjuk, mire leszünk képesek Fernandóval, aki egész hétvégén gyors volt. Meglátjuk, hogyan alakul majd. Mindenhol sok Ferrari-szurkoló fogad minket, szóval mindig extrát kell nyújtani. Próbálok jó versenyt futni holnap, meglátjuk, harcban leszünk-e a győzelemért.”

Fernando Alonso és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz, Max Verstappen és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak