Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pérez azt mondta Markónak, majd akkor vonul vissza, amikor ő

Pérez azt mondta Markónak, majd akkor vonul vissza, amikor ő

Channel 4
A Red Bull versenyzője, Sergio Pérez a jövőjével kapcsolatos tárgyalások során egyértelművé tette, hosszabb távú szerződést akar kötni; most felfedte, az egyeztetések alatt félig viccesen megjegyezte, csak akkor akar visszavonulni a csapattól, amikor a tanácsadó, Helmut Marko.

Amikor 2020-ban a Racing Point (jelenleg Aston Martin) bejelentette, Sebastian Vettelt szerződteti a rutinos mexikói helyére, egy ideig úgy tűnt, Pérez F1-es pályafutása le is zárulhat. A Red Bull azonban hosszas gondolkodás után úgy döntött, őt igazolja a 2021-es szezonra a fiatal Alexander Albon helyett. Ezzel Mark Webber óta ő lett az első Red Bull-pilóta, aki házon kívülről érkezett.

Pérez először egyéves szerződést kapott csapatától, és bár a 2021-es idény felemásra sikerült, főnökei újabb egy évvel meghosszabbították azt. 2022 elején aztán Pérez komoly formajavulást mutatott, amivel újabb szerződést harcolt ki, immáron egy kétéves kontraktust.

A Channel 4-nak adott nyilatkozata során egyértelművé tette, végig hosszabb távú szerződést akart kiharcolni. A beszélgetés alatt Pérez egy vicces történetet is megosztott. „Jó, hogy már túl vagyunk rajta, mert a szezonközi szerződéstárgyalások rengeteg energiát vesznek ki az emberből” – jelentette ki határozottan.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Hosszabb távú szerződést akartam, és azt mondtam Helmutnak, hogy vele együtt akarok majd visszavonulni” – idézte fel, majd egyértelművé tette, a tárgyalások során nem került szóba az, hogy küzdhet-e márkatársával, Max Verstappennel.

„Őszintén mondom, ez még csak szóba sem került. Számomra és a csapat számára is teljesen egyértelmű, hogy azért vagyok itt, mert nyerni akarok. Mindig nehéz kiharcolni egy szerződést Helmutból és Christianból (Horner), ezért is tartanak ezek a dolgok egy kicsit tovább” – magyarázta a háromszoros futamgyőztes.

Noha idén szorosabb kettejük küzdelme, Pérez kiemelte, továbbra is nagyon jó a kapcsolata Verstappennel. „Jól kijövünk egymással. Hajtjuk egymást, ami jót tesz az egész csapatnak. Végső soron persze tiszteljük egymást, és a csapatért vagyunk itt” – fogalmazott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Boxutca (@boxutca) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Sergio Pérez és Helmut Marko (Fotó: XPB)

További tartalmak