Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton: Még sosem örültem így egy negyedik helynek!

Hamilton: Még sosem örültem így egy negyedik helynek!

Sky Sports
Hosszú idő után először sikerélménye van Lewis Hamiltonnak. Idei legjobb rajthelyezését győzelemként ünnepli, és bizakodva várja a folytatást.

Miami óta először rajtol jobb pozícióból Lewis Hamilton a csapattársánál, és idén először szerzett helyet az első két sor valamelyikében. Nem csoda, hogy a hétszeres bajnoknak fülig ért a szája a Kanadai Nagydíj esős időmérő edzése után. Pedig nem feltétlenül állt jól a szénája a mindent eldöntő utolsó menetig. George Russell ezúttal is stabilan meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, a Q3 első felében is ő állt jobban. Aztán egy elhamarkodott gondolattól vezérelve slickgumikra váltott, és ezzel lényegében kivette magát a versenyből. Hamilton pedig élt a lehetőséggel.

Az ERS-ét az utolsó körére töltötte tele, és a plusz teljesítmény elég volt a két Haas-versenyző legyőzéséhez, így Hamilton az idei eddigi legjobb rajthelyezését ünnepelhette. És ünnepelte is!

 „Hogy őszinte legyek, elképesztően érzem magam! Annyira boldog vagyok” – nevetett nagyot. Negyedik hely. Negyedik helynek még sosem örültem annyira, mint most. Talán csak az első évemben, amikor először voltam negyedik időmérőn 2007-ben. Kicsit olyan érzés ez most.”

„Nagyon-nagyon nehéz év volt ez eddig. Amivel ma szembesültünk, az mindenkinek nehéz volt. És nagyon örülök, hogy itt lehetünk, mert mindenki annyira keményen dolgozik, és folyamatosan kihívásokkal szembesülünk ennél az autónál.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton úgy érzi, a pénteken még katasztrófának nevezett gépe is javult. „Sokat dolgoztunk rajta. Tegnap két teljesen eltérő irányba mentünk az autókkal, hogy adatokat gyűjtsünk. George iránya valamiért sokkal jobb volt. Az autót jónak éreztem az edzés során, és szerintem vasárnap sokkal jobb helyzetben leszünk. A versenyre egy kicsivel még így is eltér majd a beállításunk, de nagyszerű helyzetben vagyunk. Remélem, hogy legalább tartani sikerül ezt a helyezést.”

A kérdésre, úgy érzi-e, hogy z autója kezd összeállni, Hamilton egyértelművé tette, annyit azért nem javult a helyzet.

„Ennél az autónál mindenre és annál is többre van szükség ahhoz, hogy összeálljon… Szeretném azt hinni, hogy elkaptam vele a ritmust, és ezen a pályán leginkább ritmusra van szükséged. De ez az autó mintha teljesen más ritmusra járna, nem a normális szerint működik… Ehhez nehéz volt hozzászokni.”

Hozzátette, a mostanit az időjárásnak köszönhetik. „Ha száraz az idő, nem gondolnám, hogy ezen a helyen végeztünk volna. De az eső mindig megnyit lehetőségeket, és én szeretem ezt a pályát. Ez a hétvége eddig szenvedés volt, és még mindig sok munka vár ránk, de remélem, hogy a csapat optimista, kész tovább menni előre. Én továbbra is nagyon hiszek bennük, és remélem, hogy valamikor megszüntetjük ezt a pattogást, és előrébb lépünk” – bizakodott.

Azért hozzátette: „Még mindig pattog. Minden nap azért imádkozok, hogy ne pattogjon, de lesz még pattogás. Viszont ebből a pozícióból remélem, hogy holnap harcolhatok majd Fernandóval. A fő célom a helyezésem megtartása.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak