Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Itt lehet előzni, szórakoztató futam lesz

Norris: Itt lehet előzni, szórakoztató futam lesz

F1, McLaren
Bár nagyon csalódott volt, amiért egy motorhiba miatt a Q2-ben fel kellett adnia a küzdelmet a vizes kanadai időmérőn, olyan körülmények között, melyek általában kedveznek neki, Lando Norris úgy érzi, egy száraz futamon számos pozíciót visszanyerhet.

A McLaren fiatal versenyzője általában jól teljesít a vizes, felszáradó versenypályán, nem meglepő tehát, hogy a kanadai kvalifikációt is izgatottan várta. Sokáig azonban most nem jutott, egy motorhiba miatt ugyanis nem tudta beverekedni magát a Q3-ba; a második szakaszban gyors kört sem futhatott, így csak a tizennegyedik rajthelyet szerezte meg.

Jó lehetőség úszott tehát el a műszaki gond miatt, amit Norris természetesen csalódottan vett tudomásul, de jelezte, már csak a futamra összpontosít, amit várhatóan száraz pályán rendeznek, ilyen körülmények között pedig úgy érzi, lesz esélye a felzárkózásra.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Sajnos egy műszaki hibával kellett zárni az edzést, így esélyem sem volt a Q3-ba kerülni, ami frusztráló, de megpróbáljuk megoldani a problémát, és jó autóval nekivágni a futamnak” – fogalmazott a kvalifikáció után. „Hosszú lesz a futam, ezen a pályán pedig lehet előzni, szóval mindent megteszünk, hogy visszakerüljünk a pontszerzők közé.”

„A tizennegyedik helyen is optimistának kell lennem. A pontszerzést vesszük célba, száraz pályán pedig versenyképesebbek leszünk. Egy jó rajtja lesz szükségünk, és a stratégián is dolgozhatunk még, ezzel is próbálkozhatunk. Nehezebb a dolgunk, de legalább szórakoztató lesz” – jegyezte meg.

Azt ő is kiemelte, külön bánja, hogy nem tudott harcba szállni a vizes pályán, hiszen kedveli a szombatihoz hasonló körülményeket. „Még nem tudom, mi volt a baj. Valami nem működött tökéletesen a motorral. Kihagyott. Élveztem a körülményeket, nem mondom, hogy ezek az én körülményeim, de általában jól teljesítek ilyenkor és szeretem is. De ilyen az élet. Tovább kell lépnünk, és a futamra összpontosítani” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak