Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo: Viccesek voltak a pletykák, meg az is, hogy a visszatérésemről írtak

Ricciardo: Viccesek voltak a pletykák, meg az is, hogy a visszatérésemről írtak

The Standard
A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo viccesnek tartja, hogy az év elején néhány gyenge futam után arról cikkeztek, már lejárt az ideje a királykategóriában, és azt is, hogy a jól sikerült bakui versenyt követően arról írtak, visszatért.

Miután a 2022-es szezon sem hozta meg az áttörést, sőt, a rutinos Ricciardo továbbra is elmaradt csapattársától, a fiatal Lando Norristól, az utóbbi hetekben több pletyka is felmerült azzal kapcsolatban, a McLaren búcsút inthet versenyzőjének. Csak olaj volt a tűzre az ügyvezető, Zak Brown nyilatkozata, aki kijelentette, Ricciardo nem hozza a várt teljesítményt.

Később aztán az amerikai azt is elhintette, bár versenyzőjének 2023-ig van szerződése, ezt bizonyos opciók módosíthatják. A pletykaáradatnak az Azeri Nagydíj vetett véget, ahol Ricciardo több hétvége után először beverekedte magát a pontzónába, és Norrist is legyőzte.

Ezt követően a többség arról cikkezett, az ausztrál visszatért. Maga az érintett ezt viccesnek tartja, akárcsak a korábbi pletykákat. „Minél idősebb leszek, annál visszafogottabbá válok” – kezdte a Standardnak adott nyilatkozatát. „Tudom, hogyan működik ez a sport. Baku fordulópont lehet, de nem akarom azt érezni, hogy megtaláltuk a csodafegyvert.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Vicces ez, mert Monaco után arról beszéltek, hogy ennek a srácnak már kiáll a rúdja és bla-bla-bla. Aztán Bakuban szereztem egy nyolcadik helyett, ami elég tisztességes eredmény. Most arról beszélnek, hogy visszatértem, és így tovább. Ez mókás” – jegyezte meg.

A főnök nyilatkozataival kapcsolatban megjegyezte, azóta megbeszélték a történteket, Brown szavait pedig egyébként sem vette magára. „Mind mondtunk már ilyesmit, nyilatkozatok alatt, szóval nem vettem a szívemre. Rendben van a dolog, az pedig, hogy arról beszélt, nem felelek meg az elvárásoknak, nos, azzal nem értek egyet. Ehelyett pozitívan fogalmazok. Az embereknek azért vannak ilyen elvárásiak, mert jónak tartanak, hisznek bennem” – mondta.

Végül megjegyezte, tisztában van vele, hogy egy gyenge kanadai hétvége ismét feléleszti majd a pletykákat, de ez nem zavarja. „Nem bosszant, mert tisztában vagyok vele, hogy így mennek a dolgok. Tudom, hogy ha a 13. helyen végzek, az nem egy jó eredmény. Nem várom el senkitől, hogy azt mondja, ragyogó hétvégém volt. Persze jó lenne, ha más lenne a narratíva” – zárta gondolatát.  

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak