Musorujsag
Élő Eredmények
×

A McLarennel tesztel a Red Bull védence

A McLarennel tesztel a Red Bull védence

Jehan Daruvala/Twitter
A McLaren tesztlehetőséget biztosít a Red Bull juniorprogramjában edződő Jehan Daruvalának, aki a héten a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán próbálhatja ki a narancsosok 2021-es versenygépét.

A huszonhárom éves indiai versenyző erősen kezdte a 2022-es szezont a Forma–2-ben: az első tizenkét versenyen összesen öt dobogós helyezést szerzett, a bajnoki tabellán pedig a harmadik helyen áll Felipe Drugovich és Théo Pourchaire mögött (az évet szenzációsan indító braziltól a lemaradása hatvan egység, a francia mindössze tízzel előzi meg).

Úgy tűnik, eredményeivel sikerült felkeltenie az F1-es csapatok érdeklődését, a héten ugyanis a McLarennel tesztelhet Silverstone-ban. Ehhez nevelőalakulata, a Red Bull is hozzájárult, amiért külön köszönetet mondott nekik közösségi oldalán.

„Elképesztően hálás vagyok és egyben izgatott is, amiért a héten megkaptam a lehetőséget, hogy pályafutásom során először F1-es autóba ülhessek a McLaren-istállónál” – írta. „Nagy köszönettel tartozom a Red Bull juniorcsapatának, a családomnak, a szponzoroknak és a McLarennek, továbbá mindenkinek, aki eddigi pályafutásom során támogatott engem” – tette hozzá a jelenleg a Prema F2-es csapatánál versenyző indiai.

Jehan Daruvala (Fotó: XPB)

Daruvala kedden és szerdán ülhet a 2021-es McLaren volánja mögé, mégpedig egy korábban már bejelentett program keretén belül, melynek lényege az, hogy fiatal pilótáknak biztosítsanak F1-es tesztlehetőséget. A hírek szerint az év során egy ilyen teszten próbálhatja majd ki az F1-es autót az IndyCar sztárja, Colton Herta, és kaphat lehetőséget az Alpine védence, Oscar Piastri is.

A bejelentést követően több F1-es oldalon is felvetették, Daruvala a jövőben akár a McLaren védencévé is válhat, az ugyanis árulkodó lehet, hogy a fent említett program keretén belül tesztelhet a csapat királykategóriás autójával. Eközben a Red Bullnál ismét „telt ház van”, ami a fiatalokat illeti, elképzelhető tehát, hogy hasznosabb volna, ha más útra lépne.

A bikásoknál edződik ugyanis a már F1-es szabadedzésen is lehetőséget kapó Liam Lawson, valamint a hamarosan hasonló „kalandban” részt vevő Jüri Vips. Rajtuk kívül két, az F2-ben szárnyait bontogató fiatal is a királykategóriába vágyik még: egyikük az F3 bajnoka, a lábát már a Forma–2-ben is megvető (a 2022-es szezonban van sprintgyőzelme és főfutamos sikere is) Dennis Hauger, másikuk pedig a szintén biztató tempóval kezdő Ivasza Ajumu.

Borítókép: Jehan Daruvala (Fotó: XPB)

További tartalmak