Musorujsag
Élő Eredmények
×

Visszavágott az Alfa Romeo: megmutattuk, milyen küzdőszellem van bennünk!

Visszavágott az Alfa Romeo: megmutattuk, milyen küzdőszellem van bennünk!

Alfa Romeo
Teljesítette célját, vagyis egy erős kettős pontszerzéssel vágott vissza az Alfa Romeo a kiábrándító bakui hétvége után, ami a csapatvezető, Frédéric Vasseur szerint bebizonyította, milyen küzdőszellem lakozik az alakulatban.

Csalódást keltő hétvégét zárt Azerbajdzsánban az Alfa Romeo: Valtteri Bottas egész hétvégén szenvedett, fiatal csapattársa, Csou Kuan-jü pedig hiába diktált jó tempót, egy műszaki hiba miatt kiesett (pedig a pontzónában haladt). A csapatvezető ezt követően jelezte, bár rövid az idő a kanadai versenyig, mindent megtesznek, hogy javítsanak, és Montrealban újra pontokat szerezzenek.

Tervük végül hibátlanul működött. Bottas és Csou egész hétvégén biztató tempót diktált (száraz és vizes pályán egyaránt), a versenyt pedig Fernando Alonso büntetése után hetedikként és nyolcadikként zárták. Vagyis Bahrein után először ünnepeltek kettős pontszerzést!

Főnökük szerint az elmúlt egy hét bizonyította, milyen küzdőszellem rejlik a csapatban. „Csodás eredményt értünk el csapatszinten, most nagyon elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel” – kezdte Frédéric Vasseur. „Valtteri és Csou is jól teljesített a futamon, mindketten pontszerző helyen hozták be az autót, ami szép jutalom volt pár nehéz hétvége után.”

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Ez mutatja, milyen küzdőszellem lakozik a csapatban, nem szegtük le a fejünket és harcosan vágtunk vissza Kanadában. A versenyzők stabilan teljesítettek, nem hibáztak. Valtteri a legtöbbet hozta ki a virtuális biztonsági autós fázisból, Csou pedig nagyon éretten teljesített, hogy újra a pontszerzők közé kerüljön. A csapattagok akkor teljesítettek igazán jól, amikor előtérbe kerültek, például a kettős kiállásnál. Ez igazi csapateredmény volt, ami komoly önbizalmat ad” – folytatta a francia szakember.

Elégedettek lehetünk a futammal, főleg a tempónkkal” – jelentette ki a hetedik helyet megszerző Bottas. „Mindig jó a kettős pontszerzés, főleg egy nehéz hétvége után. A legfontosabb az volt, hogy láttuk, harcolhatunk a körülöttünk lévő autókkal, hogy visszatértünk arra a szintre, amin a szezon elején voltunk. A futamom eléggé sima volt: a kemény gumikon indultam, és utána minden tökéletesen alakult. A biztonsági autós időzítés remek volt. Csounak is örülök, erős volt a tempója, ebből a hétvégéből pedig erőt meríthet” – tette hozzá.

„Remek hétvége volt, nagyon örülök a nyolcadik helynek, mivel ez az eddigi legjobb F1-es eredményem” – fogalmazott Csou. „Mindent jól csináltunk a pályán és a stratégia terén is. Egy ideig beszorultunk Lance (Stroll) mögé, de ennek ellenére jó volt a tempó. Kihoztuk az autóból a maximumot, több frusztráló verseny után pedig nagyon szép jutalom volt a legjobb tízben végezni.”

„Nyilvánvaló, hogy nem volt sok tapasztalatom a pályáról, de nagyon jó munkát végeztünk, az időmérőn trükkös körülmények között és a versenyen is, ahol végig jó tempót diktáltunk. Tudtam, hogy harcban lehetünk a pontokért, és ez most össze is jött. Nagyon boldog vagyok a csapat miatt is, a pályán és a gyárban is nagyon jól dolgoztak, hogy előre tudjunk lépni, ami sikerült is. Várom már, hogy a következő versenyeken ezzel a lendülettel folytassuk” – zárta gondolatát a fiatal kínai.

Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak