Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinen szerint a Red Bull most túl erős

Häkkinen szerint a Red Bull most túl erős

Unibet
A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen úgy érzi, a Red Bull versenycsomagja jelenleg egészen egyszerűen túl erős, egyértelmű tehát, hogy ők számítanak favoritnak. Egyedül talán a megbízhatóság miatt kell aggódniuk.

Bár a szezon elején úgy tűnt, inkább a Ferrarinak áll a zászló, a Red Bull és Max Verstappen hamar fordított: miután kihasználták a vörösök botlásait (a műszaki hibákat és a monacói taktikai bakikat), komoly előnyre tettek szert röviddel a 2022-es évad fele előtt. A korábbi kétszeres bajnok, Mika Häkkinen ezt látva úgy érzi, a Red Bull most túl erősnek tűnik az ellenfelek számára.

A finn szerint minden területen a bikások vannak előnyben, egyedül talán a megbízhatóság miatt kell aggódniuk (Sergio Pérez a kanadai futamot is műszaki hiba, a váltó problémája miatt adta fel), igaz, ezen a téren a nagy ellenfél Ferrari sem remekel.

„A hétvége előtt nem volt kétség afelől, hogy Max uralja a bajnokságot, a montreali eredmény pedig megerősíti, hogy a Red Bull csomagja most túl erős” – írta szokásos hétvégi összegzőjében. „Jó az egyenesbeli sebességük, jó az autó egyensúlya, és maga a versenygép olyan, amivel Max minden pályatípuson jól tud dolgozni” – tette hozzá.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Montreal egy olyan pálya, ahol mindenből kell egy kicsi. Magabiztosnak kell lenni fékezéskor, de jó alacsony tempós teljesítmény is kell, valamint erős tapadás az egyenesekben, ahol lehet előzni. Max autója minden ponton fantasztikusnak tűnt” – emelte ki.

„Úgy tűnik, a Red Bull egyetlen problémája a megbízhatóság. Sergio esetében ismét láttunk egy problémát a futamon. Ez bizonyára idegessé tette a csapatot egy olyan napon, amikor Maxnak tökéletesen ki kellett használnia, hogy Charles Leclerc a rajtrács végéről indult. A remek eredmény igazi megkönnyebbülés volt számukra. Úgy látszik, az egyetlen dolog, ami miatt a csapatnak, Maxnak és Sergiónak aggódnia kell, az a megbízhatóság” – mutatott rá.

„A Ferrair autója gyors, de törékeny. A csapatfőnöknek igaza volt, amikor azt mondta, jobb egy gyors autó néhány problémával, mint egy lassú, ami viszont mindig célba ér. Ha úrrá tudnak lenni a problémáikon, akkor biztos, hogy kihívói tudnak lenni a Red Bullnak, bár a 49 pontos különbséget, ami most alakult ki Max és Charles között nehéz lesz behozni. Nemcsak futamokat kell nyerniük, már arra is szükségük van, hogy Max bajba kerüljön” – folytatta.

„A Mercedesnek megvan az, ami a Red Bullnak és a Ferrarinak hiányzik, a megbízhatóság. Elég gyorsak is ahhoz, hogy folyamatosan a harmadik erő legyenek, és jó pontokat gyűjtsenek, amikor a Ferrari vagy a Red Bull bajba kerül. A versenybeállítások terén úgy tűnik, előre tudtak lépni. Próbálkoztak néhány újítással, ami néha megnehezítette a versenyzők dolgát, de a futamuk végül pozitívan alakult” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak