Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mazepin pert indít a Haas ellen

Mazepin pert indít a Haas ellen

The Race
A Haas februárban menesztett versenyzője, Nyikita Mazepin úgy döntött, pert indít az amerikai istálló ellen „elmaradó 2022-es fizetésének” ügyében, amivel elmondása szerint az alakulat jelenleg is tartozik neki.

Miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, a Haas úgy döntött, felbontja névadó szponzora, az Uralkali és versenyzője, Nyikita Mazepin szerződését. Nem sokkal később bejelentették, az orosz helyét Kevin Magnussen veszi át, akit 2020 végén menesztettek, többek között azért, hogy helyet csináljanak a komoly támogatói háttérrel bíró orosznak.

Mazepin akkor úgy fogalmazott, még fontolgatja, jogi útra lép-e a történtek miatt. Most, az RBC-nek nyilatkozva elárulta, pert indít az istálló ellen, ez azonban független lesz a Haas és az Uralkali szakításától, csak „személyes ügyére” koncentrál.

Ez az ügy a versenyző 2022-es fizetésével kapcsolatos, amivel az alakulat állítása szerint továbbra is tartozik neki. „Amikor a szerződést felbontották, a Haasnak fizetési hátraléka volt velem szemben 2022-re” – fogalmazott. „Ezt még mindig nem fizették ki. Csak arról beszélek, hogy nem teljesítették a szerződéses kötelezettségeiket.”

Nyikita Mazepin (Fotó: Haas)

„Meg kell érteni, hogy két független szerződésünk volt, és a névadó szponzorral kötött megállapodás megszegése nem volt közvetlen hatással a jövőmre. Szóval ők két különböző döntést hoztak. Nem láttam a pénzem, ezért bírósághoz fordulok” – emelte ki.

Megemlítette, információ szerint az Orosz Nagydíj szervezőit az F1 kárpótolta a futam törléséért, ezzel pedig „példát mutattak etikettből”, amit a Haas követhetett volna. „Vannak üzleti kapcsolatok, nem lehet elvadulni, ez nem helyes. Sajnos nem mindenkit ez az elv vezérel” – szúrt oda az amerikai alakulatnak.

Az F1 egy nappal azután „függesztette” fel az Orosz Nagydíjat, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, egy héttel később pedig közölte, hogy törli a viadalt (azóta kiderült, ezt nem is pótolják), belátható időn belül pedig nem rendez futamokat az országban.

Nyikita Mazepin (Fotó: Haas)
Borítókép: Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

További tartalmak