Musorujsag
Élő Eredmények

„Az egyik legnagyobb tehetség – szociális érzékenység nélkül”

„Az egyik legnagyobb tehetség – szociális érzékenység nélkül”

Sky Sports
Lenyűgözi Nico Rosberget, milyen teljesítményre képes még negyven felett is a kanadai esős időmérőn szárnyaló Fernando Alonso, ám felhívta a figyelmet a spanyol legfőbb gyenge pontjára is.

Tíz év után először kvalifikálta magát az első rajtsorba egy Forma–1-es versenyre Fernando Alonso. Kanadában az esős szombati időmérő edzésen mutatta meg, hogy hiába számít a mezőny korelnökének, még ma is a legjobbak között kell számontartani.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg közéjük is sorolja a kétszeres világbajnokot. És nemcsak az aktuális mezőnyt tekintve. „Nagy rajongója vagyok jelenleg Alonsónak! Mind tudjuk, hogy a tehetségét és a képességeit tekintve minden idők egyik legjobbja” – jelentette ki a Sky Sports hétfői műsorában a német.

Rámutatott azonban, hogy Alonso nem véletlenül maradt „csak” kétszeres világbajnok.

„Néha hiányzott a szociális érzékenysége. Gyakran voltak nehézségei azzal, hogy bekerüljön a legjobb csapatokhoz, a legjobb autókba üljön, mert nem igazán akarták már őt, mivel a múltban felégetett maga mögött pár hidat.”

„Ez határozottan az egyik gyenge pontja a pályafutását tekintve, ezért nem ért el jobb eredményeket. De ha a tehetséget nézzük, mindenképpen minden idők egyik legjobbja, vagy talán a legmagasabban van” – fejtegette Rosberg.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Hozzátette, külön csodálja Alonsót azért, hogy ilyen teljesítményre 41 évesen képes. Kifejtette, ő a Mercedesnél három évig volt a 40 felett visszatérő Michael Schumacher csapattársa, és látta, hogy a rekordbajnok „bár időnként nagyon gyors volt”, a legnagyobb problémáját az jelentette, hogy „nehezen alkalmazkodott”.

Alonsónak a montreali szombaton nem volt gondja az alkalmazkodással. Rosberg:

„Egyszerűen klassz, hogy még mindig így vezet. Nagyon sajnáltam őt a versenyen, mert azt akartam, hogy dobogóra állhasson. Az Alpine szerintem elkövetett egy kis hibát azzal, hogy nem álltak ki a virtuális biztonsági autók idején valamikor. Ő viszont elképesztően vezetett.”

Rosberg ez alapján nem is tartja jogos kérdésnek, hogy Alonso ennyi idősen nem foglalja-e a helyet az olyan fiatalok előtt, mint az Alpine tehetsége, Oscar Piastri. „Nem s lehet kérdés ilyen teljesítmény mellett, hogy rabolja-e a helyet valaki elől. Bőven megérdemli, hogy itt legyen! Rendkívül látványos módon vezet, a szurkolók a világban mindenütt szeretik, és nagy kincs az Alpine számára” – dicsérte a spanyolt, hozzátéve, ha másokról talán jobban el lehetne mondani, hogy elveszik a helyet Piastri elől. „Ezen a ponton viszont diplomatikusnak kell lenni” – nevetett, amikor arra kérték, nevezze néven, kikre céloz…

Borítókép: Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522. 18.06.2022. Formula 1 World Championship, Rd 9, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Batchelor / XPB Images

További tartalmak