Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brundle szerint Saiznak már csak egy utolsó akadályt kell leküzdenie

Brundle szerint Saiznak már csak egy utolsó akadályt kell leküzdenie

Sky Sports
A Sky Sports szakértőjeként ténykedő Martin Brundle úgy érzi, az első F1-es futamgyőzelmére hajtó Carlos Sainznak már csak egy utolsó akadályt kell leküzdenie, hogy ismét szintet lépjen és még komolyabb tényezővé váljon a királykategóriában.

Noha a kanadai futam utolsó 15 körében mindent megtett, hogy leelőzze Max Verstappent, a Ferrari spanyoljának a feszült montreali végjáték után is be kellett érnie a második helyezéssel – pályafutása során ötödik alkalommal. Az áttörést jelentő első királykategóriás győzelemre tehát még várnia kell a huszonhét éves versenyzőnek.

A Forma–1-es világbajnokság eseményeit szakértőként figyelemmel követi expilóta, Martin Brundle úgy véli, olyan sokat már nem kell várnia a spanyolnak, aki amint megszerzi a hőn áhított első sikert, ismét szintet léphet, és több győzelmet is ünnepelhet majd.

Kanadában a világbajnoki címvédő, és a tabellát most már kényelmes előnnyel vezető Verstappen mesterein vezetett, de Carlos nagyon megszorongatta őt a Ferrarival” – írta szokásos összegzőjében a Sky Sports oldalán. „Carlos olyan, mint Lando Norris és George Russell. Ők mind készen állnak a győzelemre, de eddig különböző okok miatt nem tudták elhódítani azt.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Mindig támogattam Carlost, és néha eléggé magányosnak éreztem magam ezzel kapcsolatban, de ő egy nagyon jó versenyző, főleg a hosszabb etapokon erős. Az utolsó akadály számára az, hogy a tehetségét, az elszántságát és a tapasztalatát nagyobb pontossággal és következetességgel kombinálja” – folytatta a brit.

„Az autó ezt követően könyörtelenül előre fog robogni vele, nem pedig oldalazva haladni. Amint megszerzi az első győzelmét, már irányba is áll. Jó volt figyelni, hogyan küzdenek meg ők ketten egymással (Verstappen és Sainz Kandában)” – tette hozzá.

Bár újabb dobogós pozícióval gazdagodott, az utolsó köröket pedig emlékezetessé tette, maga Sainz nem volt maradéktalanul boldog Kanada után. Elismerte, kicsit fájt neki az, hogy elveszítette a győzelmet, holott úgy érezte, ő volt a leggyorsabb a pályán. „Nem vagyok elégedett. Túl szoros volt ahhoz, hogy elégedett legyek. Jól éreztem magam az autóban, végig kicsit gyorsabb voltam Maxnál. A stratégia döntő fontosságú volt, a biztonsági autó nélkül Max nehezen hagyott volna le” – mondta.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak