Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pérez: Verstappen már most minden idők egyik legjobbja, de lehet ő a legjobb

Pérez: Verstappen már most minden idők egyik legjobbja, de lehet ő a legjobb

Fox Sports
A Red Bull rutinos mexikói versenyzője, Sergio Pérez a Forma–1 történetének legnagyobbjai közé sorolja csapattársát, Max Verstappent, sőt, azt sem tartja kizártnak, hogy a holland már most minden idők legjobbjának számít.

Verstappen minden korábbi F1-es versenyzőnél fiatalabban robbant be a királykategóriába és jóformán azonnal kiugró eredményekkel hívta fel magára a figyelmet. Debütálása óta folyamatosan fejlődik, tavaly pedig, amint világbajnoki címre esélyes autót kapott, az előző évek egyeduralkodóját, Lewis Hamiltont legyőzve be is húzta a trófeát.

2022-ben eddig címvédőhöz méltón vezet: hat futamgyőzelmet szerzett, és magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát. Jó úton halad tehát a duplázás felé. Eddigi eredményeit és formáját látva sokan már most az F1 történetének legnagyobb alakjai közé sorolják.

Így van ezzel a csapattárs is, aki 2021 eleje óta közelről figyelheti, hogyan dolgozik, hogyan teljesít a holland. Pérez legutóbbi nyilatkozatában tapasztalatai alapján még azt is megkockáztatta, hogy Verstappen már most minden idők legjobbja lehet. „Max nagyon jó versenyző, és egyúttal roppant komplex is” – kezdte a mexikói.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Kétségtelenül ő az F1 történetének egyik legjobb versenyzője, ha nem a legjobb, mindenben, a képzettségét tekintve, és azért, mert olyan dolgokkal rendelkezik, amikkel más F1-es versenyző nem. Az igazán különleges az benne, hogy nagyon könnyen tud a határon autózni” – tette hozzá.

„Az első körtől kezdve a határon van. Minden változtatás, amit az autón végez fontos, itt nem arról van szó, hogy változtat a kondicionálási stílusán, mert ő tényleg mindig a határon megy. A különbséget mindig egy adott kanyar jelenti. Ez már egy olyan szint, ami igazán sokat követel versenyzői szinten” – magyarázta.

A bajnoki tabellát tekintve 2022-ben az első kilenc hétvégén éppen Pérez tudott legközelebb kerülni Verstappenhez, iga,z a holland a kanadai hétvégén komoly mértékben növelte előnyét, miután nyert, a csapattárs pedig váltóhiba miatt kiesett.

Pérez kiesését már a futam után fájdalmasnak nevezte, és elmondta, a történtek rossz hatással voltak bajnoki ambícióira. De persze nem adta fel a küzdelmet. „Nem lehet még egy nullázásunk… ki kell javítani a hibákat, és tökéletesen kell teljesíteni, hogy a bajnokságban közelebb kerülhessünk. Még új a szezon, egy-két hétvége alatt lehetnek változások. Keményen kell dolgoznunk, mert ez most egy olyan pont, ami meghatározza a szezont. Ezeknek a nullázásoknak van súlyuk” – mondta.

Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak