Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg nem tartja világbajnok alkatnak Sainzot

Rosberg nem tartja világbajnok alkatnak Sainzot

Sky Sports
A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg kritikusan nyilatkozott a Ferrari spanyoljáról, Carlos Sainzról, akiben elmondása szerint nincsenek meg a végső győzelemhez szükséges képességek – vagy legalábbis jelenleg nincsenek meg benne…

Miután Carlos Sainz tavaly, első ferraris évében több pontot gyűjtött, mint neves csapattársa, Charles Leclerc, sokan arra számítottak, 2022-ben kemény küzdelmet vívnak majd az olasz istálló versenyzői. Ehhez képest Leclerc sokkal erősebben kezdte az évet: az időmérő edzéseken és a futamokon is versenyképesebbnek tűnik, mint csapattársa.

Sainz a győzelemhez a múlt hét végén, Kanadában került legközelebb, amikor az utolsó 15 körben végig Max Verstappen nyomában loholt és kereste a támadási felületet a címvédőn, a Red Bull versenyzője azonban higgadtan őrizte az elsőséget.

Saiznak tehát továbbra is várnia kell az első futamgyőzelemre, nyilatkozataiban pedig többször elmondta, nemcsak erről, hanem a bajnoki címről is álmodozik még. A korábbi Mercedes-pilóta és világbajnok, Nico Rosberg úgy érzi, a végső győzelem álom is marad Sainz számára, legalábbis akkor, ha a folytatásban is hasonló szinten teljesít.

Max Verstappen és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Sainzban benne van, hogy jó, tisztességes versenyző legyen a Ferrarin belül” – nyilatkozta a német a Sky Sportsnak. „De jelenleg az nincs benne, hogy világbajnok legyen. Teljesítményt tekintve Leclerc idén minden egyes futamon felülmúlta őt.”

„Elég sokat kell fejlődnie, hogy egy szinten legyen Leclerc-rel, hiszen még mindig messze van tőle egy kicsit. A tavalyi év után ez eléggé meglepő, de nyilvánvaló, hogy az idei autó teljesítménye más, mint a tavalyié volt, szóval előfordulhat, hogy talán több időre van szüksége ahhoz, hogy a csúcsra érjen vele” – folytatta kissé árnyalva a képet.

Ami a futamot illeti, Rosberg a rivális Verstappent komoly dicséretben részesítette, amiért folyamatosan ellen tudott állni a nyomásnak, ami belülről – és ha valakinek, neki vannak tapasztalatai erről – sokkal keményebb feladat, mint amilyennek látszik.

„Max nagyon magabiztos, és elképesztő szinten teljesít. Az időmérőn, nehéz körülmények között tökéletesen vezetett, ami pedig a futamot illeti, nem szabad alábecsülni a Sainz jelentette nyomást. Az autóban ez borzalmas érzés. Mindent tökéletesen csinált, aztán egy biztonsági autós fázis miatt ott van valaki mögötte egy Ferrariban DRS-sel. Ez hatalmas nyomást helyez az emberre. Csak egy apró hiba és megelőzött. De Max tökéletesen megoldotta a feladatot” – zárta gondolatát.

Max Verstappen és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak