Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sajtó: Elgondolkodhat a visszatérésen a Honda, de lecsúszhat a Red Bullról

Sajtó: Elgondolkodhat a visszatérésen a Honda, de lecsúszhat a Red Bullról

Auto Motor und Sport
Az Auto Motor und Sport információi szerint a Honda egyre komolyabban fontolgatja, hogy meglepő 2021-es búcsúja után viszonylag rövid időn belül visszatér a királykategóriába. Könnyen előfordulhat azonban, hogy lecsúsznak a Red Bull-lal való együttműködésről…

A Volkswagen Csoport két márkája, az Audi és a Porsche jó ideje a királykategória ajtajában ácsorog már (részt vettek az új motorszabályokkal kapcsolatos egyeztetéseken, majd jelezték belépési szándékukat az F1 vezetői felé), és arról is egyre több hír szól, hogy az előbbi cég a jelenleg Alfa Romeo néven futó Sauberrel, utóbbi pedig a Red Bull-lal foghat össze.

Ami a Red Bull és a Porsche együttműködését illeti, arról sokkal többet cikkeznek és több megbízható forrás is tudni véli, a márkák 2026-ban partnerként szerepelnek majd a királykategóriában. A legfrissebb hírek szerint ezt az Osztrák Nagydíj helyszínén hivatalosan is bejelenthetik.

A bikások tehát a Honda után ismét megszerezhetik egy nagy gyár támogatását. Sőt, az Auto, Motor und Sport rutinos – és általában jól értesült – szakírójának, Michael Schmidtnek az információi szerint korábbi partnerük is nyitott lenne a visszatérésre és a Red Bull-lal való együttműködésre is. De könnyen előfordulhat, hogy erről már lecsúsznak…

Adrian Newey a jövőben a Porschéval együttműködve tervezheti az F1-es autóit? (Fotó: XPB)

Hiszen addigra, mire komoly tárgyalásokba kezdhetnének a bikásokkal, a Red Bull már be is jelentheti, a Porsche partnere lesz. Schmidt szerint ez nem jelent feltétlen egyet azzal, hogy a Honda letesz a visszatéréssel kapcsolatos tervekről, a japánok ugyanis alternatív lehetőségek után nézhetnek. Az egyik ilyen lehetőség a Red Bull második számú alakulata az Alpha Tauri, a másik pedig egy, a bikások kötelékén kívüli alakulattal való együttműködés.

Bármi is legyen az igazság, a Honda 2021-es, meglepetésszerű távozása (ami nem volt teljes búcsú, hiszen továbbra is együttműködnek a Red Bull-lal, az erőforrások viszont már nem az ő nevüket viselik és idővel azok üzemeltetését is átveszi a majd az osztrák csapat) után legalább ennyire meglepő volna egy gyors, a 2026-os szabályváltoztatásokra időzített visszatérés.

Igaz, a Honda sportigazgatója már a 2021-es szezon végén utalgatott rá, hogy ő maga nem támogatta a kiszállást, ami pedig a folytatást illeti, nem tartja kizártnak, hogy a cég – ahogyan azt a múltban több alkalommal is láthattuk – visszatér még a királykategóriába.

Schmidt végül megjegyezte, a belépéshez nagyon közel álló Audi és Porsche, valamint a hírek szerint a visszatéréssel szemezgető Honda mellett egy negyedik gyártó is érdeklődik az F1-es szereplés iránt. A szakíró ezt „F1-es körökben hallotta”, azt viszont egyik forrása sem tudta, melyik gyártóról lenne szó. A nyári szünet után (a magyar és a belga futam közötti leállás ideje) viszont várhatók információk erről a témáról a királykategória ügyvezetőjétől, Stefano Domenicalitól.

Stefano Domenicali (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: Alpha Tauri

További tartalmak