Musorujsag
Élő Eredmények
×

Villeneuve: Russellnek egy célja van, Hamilton legyőzése

Villeneuve: Russellnek egy célja van, Hamilton legyőzése

GMM
A Mercedes fiatal versenyzőjét, George Russellt nem zavarja, hogy autója jelenleg nem elég gyors ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdjön, a fő célja ugyanis az, hogy legyőzze hétszeres világbajnok csapattársát, akkor ugyanis, ha az sikerült, pályafutása már sínen lesz – véli Jacques Villeneuve.

A kisebb kategóriában remeklő Russellt sokáig a jövő egyik legnagyobb reménységének tartották, az F3 és az F2 után ugyanis a királykategóriában is hamar letette a névjegyét, igaz, a Williamsnél ezt „csak” pontszerző helyezésekkel tudta megtenni. Russell 2022-re került fel a Mercedeshez, a csillagosok viszont nyolc év után először győzelemre esélytelen autóval kezdtek.

A fiatal brit azonban új csapatánál így is igazolni tudta, megérdemelte az előléptetést, és valóban ő lehet a jövő egyik legnagyobb sztárja, hiszen túl azon, hogy roppant stabilan teljesít (eddig minden futamon a legjobb öt között zárt), Lewis Hamiltonnal is versenyben van.

Sőt! Eddig több alkalommal győzte le a hétszeres világbajnok csapattársat, mint Hamilton őt. A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve ezzel kapcsolatban kijelentette, Russell számára a fő cél minden bizonnyal ez volt, a csapat klasszisának legyőzősével ugyanis komoly elismertséget harcolhat ki, és már most sínre teheti karrierjét.

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

„Már van tapasztalata, és van mögött néhány év, melyben rossz, nehezen kezelhető autókat vezetett” – mondta a kanadai az F1 Nation podcastben. „Szóval egy gyenge Mercedesszel is elboldogul, ami nagyon pattog. Neki csak az számít, hogy legyőzze Lewist!”

„Kezdettől fogva tudja, hogy ez az autó nem lesz bajnokesélyes, de ha megveri Lewis, akkor meg is csinálta a karrierjét. És csak ez érdekli őt. Ráadásul mindketten britek, szóval, ha felülmúlta Lewist, akkor valóban ennyi volt, sínre van rakva a pályafutása. Szóval csak erre összpontosított, arra figyelt, mit kell tennie ahhoz, hogy legyőzze Lewist” – emelte ki.

Ami Hamilton korábbi sikereit illeti, Villeneuve azokat saját egykori bajnoki riválisának, Michael Schumachernek a sikereihez hasonlította, melyekben elmondása szerint nagyon nagy szerepe volt a domináns autónak, és annak, hogy a két klasszisnak házon belül nem kellett komoly csatába bonyolódnia.

„Éveket töltöttek a legjobb autóban, konkurencia nélkül. Vegyük (Alain) Prostot, vagy (Ayrton) Sennát, a csapattársaik nélkül nekik is hét bajnoki címük lenne, mint Lewisnak és Schumachernek. Szóval ehhez (a hét bajnoki címhez) az is kell, hogy csapattárs nélkül, legyőzhetetlen autóban ülj. Lewis esetében egy évig ott volt (Nico) Rosberg, aki kihívást jelentett, de ő aztán egyszerűen fel is adta” – zárta a tőle megszokott hangzatos véleménnyel.

Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak