Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ismét változhat a sajtótájékoztatók időpontja és formátuma

Ismét változhat a sajtótájékoztatók időpontja és formátuma

RacingNews365
Ismét változhat a hivatalos Forma–1-es sajtótájékoztatók menete, amennyiben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsa rábólint a változtatásokra – ez egyelőre pusztán formalitásnak tűnik.

A hosszú évekig csütörtökön tartott hivatalos F1-es sajtótájékoztatókat a 2022-es szezon elején helyezték át péntekre. Az új formátum azonban rövid idő alatt számos kritikát kapott, miután az eseményt néhány órával az első szabadedzés előtt rendezték, így mire a sajtó feldolgozta az ott elhangzottakat, azok egy része már aktualitását is veszítette.

Az F1 és az FIA úgy tűnik, gyorsan reagál ezekre a kritikákra, a hírek szerint ugyanis a Brit Nagydíj előtt ismét változások várhatók, melyek már a jövő heti megmérettetésen életbe léphetnek, amennyiben a szövetség rábólint azokra.

FIA logó (Fotó: XPB)

A RacingNews365 információi szerint mindez csupán formalitásnak tűnik, tehát már Silverstone-ban jöhet az új formátum – ami egyébként inkább a korábbi éveket idézi majd. Úgy tűnik ugyanis, hogy a hivatalos sajtótájékoztatók visszakerülnek a csütörtöki napra – 23 órával az első szabadedzés előtt rendezik majd őket.

Az esemény jellege is változik, a folytatásban ugyanis az egyórás sajtótájékoztatón „csak” tíz versenyző venne részt (a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett szigorításokkor lépett életbe az, hogy mindenki megjelenik a hivatalos sajtótájékoztatón).

Az egyórás eseményt két részre bontanák, vagyis egyszerre öt-öt pilótát faggathatnának a sajtó képviselői. Azok a versenyzők, akik nem vesznek részt a hivatalos eseményen, a csapataik által szervezett sajtótájékoztatón lesznek elérhetők. Ami a csapatvezetők számára kiírt sajtóeseményt illeti, azt továbbra is – helyi idő szerint – szombat délelőtt tartják.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak