Musorujsag
Élő Eredmények

Jönnek a fejlesztések: a Mercedes eddigi legjobb esélye lehet Silverstone?

Jönnek a fejlesztések: a Mercedes eddigi legjobb esélye lehet Silverstone?

Mercedes
Javulgat a Mercedes, a következő versenyen érkeznek fejlesztések is, és továbbra is a győzelem a cél. De hogy az erre ideálisnak tűnő Silverstone-ban összejöhet-e…

Sorozatban második versenyén szerzett dobogós helyezést a Mercedes, és sorozatban második alkalommal ért célba két versenyzőjük a 3-4. helyen. A stabilitás megvan a csapatnál, és némi fejlődés is látszik, hiszen a Kanadai Nagydíjon mutatott versenytempójuk határozottan közelebb volt a Ferrariéhoz és a Red Bulléhoz, mint a korábbi versenyeken. Toto Wolff és Lewis Hamilton is kiemelte, hogy időnként Max Verstappenék szintjén köröztek, George Russell pedig úgy fogalmazott, hogy „a szezonban most volt a legjobb a versenytempójuk” eddig.

Miután a csillagosok előzetesen tartottak Bakutól és Montrealtól, mivel e pályákon jobban előjön az autójuk pattogása, mint a simább aszfaltú helyszíneken, a múlt vasárnapi teljesítményük alapján felmerült a kérdés, számíthatunk-e tőlük ennél is jobb eredményre a hazai pályájukon, Silverstone-ban.

George Russell (Fotó: Mercedes/LAT)

A Mercedesnél már Barcelona után pedzegették, hogy a Brit Nagydíj lehet a következő erős hétvégéjük. A már nem delfinező autójuk a tempós kanyarokban már Spanyolországban lépést tudott tartani a Ferrarival és a Red Bull-lal, és mivel a brit pálya aszfaltja egyenletesebb is, annak karaktere tehát igazán feküdhet a W13-asnak.

„Új elemeket viszünk Silverstone-ba. Próbálunk előrébb jutni az autóval, jobb teljesítményt kihozni belőle az újításokkal. Ugyanakkor őszintének is kell lennünk magunkkal, és ki kell mondanunk, hogy jelenleg egy kicsivel el vagyunk maradva a két élcsapattól, a Ferraritól és a Red Bulltól. És egy normál versenyen nehéz lenne ellenük”

– mondta Mike Elliott, a Mercedes technikai igazgató a kérdésre, nyílhat-e esélyük arra, hogy beleszóljanak a silverstone-i győzelemért zajló küzdelembe.

„Silverstone jobban kedvező pálya lesz számunkra, valahogy úgy, mint Barcelona volt. De talán még így is egy kicsit nehéz lesz. Bármi történik, mi keményen nyomjuk, ahogy csak tudjuk. A versenyzőink is ezt teszik, mert szeretnénk újra nyerni. A csapatért és a szurkolóinkért is nyerni akarunk. Meglátjuk, hogy alakul” – ígérte a szakember.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Jiri Krenek)

Szerinte a montreali eredményük sem  teheti őket elbizakodottá. Rámutatott, az újabb dobogó nem pusztán az autójuk tempójának volt köszönhető. „A múlt hétvégén kiválóan kiviteleztük a versenyünket, és a harmadik-negyedik hellyel mindent kihoztunk, amit az autónkból lehetett.”

„A csapatunk viszont van annyira realista, hogy lássa: Leclerc nem volt ott, Pérez nem volt ott. Nem állítom, hogy ajándékba kaptuk a helyezéseket, mert megérdemeltük őket, de ha ők is versenyben lettek volna, akkor csak az ötödik-hatodik helyen értünk volna célba.”

Az előrelépésüknek mindazonáltal örülnek, de tudják, a jelenlegi csomagjuk még kevés. Hogy a silverstone-i újításokkal is az lesz-e, az persze már más kérdés. „Igazán klassz volt látni, hogy az autó egy kicsivel gyorsabb volt vasárnap. És irányt is találtunk. Kezdjük jobban érteni a problémáinkat, látni, hogy miként léphetnénk előrébb. De nagyon realisták vagyunk, két lábbal a földön maradunk, és tudjuk, hogy sok munka vár ránk. A tanulságokat most újításokba kell átültetnünk ahhoz, hogy gyorsabbá tegyük az autót, mégpedig a lehető leghamarabb” – összegzett Elliott.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Sebastian Kawka)

További tartalmak