Musorujsag
Élő Eredmények
×

Később prezentálják az új szabályokat, késhet az Audi és a Porsche bejelentése

Később prezentálják az új szabályokat, késhet az Audi és a Porsche bejelentése

Auto Motor und Sport
Az Auto, Motor und Sport információi szerint a tervezettnél később mutatják be a 2026-os motorszabályokat, ennek hatására pedig a Porsche és az Audi érkezésével kapcsolatos bejelentések is késhetnek.

Hosszú ideje a levegőben lóg már a Volkswagen Csoport két márkájának érkezése: az előző években az Audi és a Porsche illetékesei is részt vettek az új motorszabályokkal kapcsolatos tárgyalásokon, 2021 végén pedig hivatalosan is jelezték, komolyan vizsgálják az F1-es szerepvállalást, és szándékukban is áll csatlakozni a királykategóriához.

A végső, hivatalos bejelentések a hírek szert azt követően érkeztek volna (arra, hogy ezt a két márka vezetői is megvárják, a főnökség is utalt), hogy az F1 hivatalosan is bemutatja az új, 2026-ban életbe lépő motorszabályokat.

Az eredeti tervek szerint erre június 29-én került volna sor, ezt követően pedig jöhettek volna az Audi és a Porsche hivatalos bejelentései. Utóbbi állítólag jövőbeli partnerével, a Red Bull-lal közösen ejtette volna meg azt, a bikások hazai versenyhétvégéjén, Ausztriában. Az Auto, Motor und Sport információi szerint azonban az F1 és ezáltal az Audi és a Porsche bejelentése is csúszni fog.

F1 logó (Fotó: XPB)

A német lap úgy tudja, a csúszás egyrészt a jelenlegi csapatoknak köszönhető, akik bombabiztos, kiskapuktól mentes szabályokat akarnak, és nem tetszenek nekik az új belépőknek a hírek szerint járó kedvezmények.

A hírek szerint a bejelentés új időpontja júliusban lesz, azt megelőzően pedig az F1 Bizottság tagjai összeülnek majd Ausztriában, ahol az illetékesek bemutatják a véglegesnek szánt szabályterveket a jelenlegi csapatoknak. Amennyiben ezt jóváhagyják, és megtörténik a hivatalos prezentáció, az Audinak és a Porschénak két hete lesz saját bejelentésére.

Ami az Audit illeti, ők a hírek szerint a jelenleg Alfa Romeo néven futó Sauberrel működhet majd együtt, de állítólag érdeklődik irántuk az Aston Martin és a Williams is. Korábban a McLarennel is szóba hozták őket, a britek azonban meg akarják tartani „függetlenségüket”.

Szintén az Auto, Motor und Sport számolt be arról, hogy a 2026-os motorszabályok hatására a Honda is újra érdeklődni kezdett a királykategória iránt, és állítólag fontolóra vette, hogy vezetői szinten megvizsgálja a visszatérés lehetőségét. Ezen felül állítólag van még egy negyedik érdeklődő is, akiről a nyáron érkezhetnek majd információk az F1 vezetőitől.

Borítókép: Fotó: Porsche

További tartalmak