Musorujsag
Élő Eredmények
×

Madrid is versenyt rendezne

Madrid is versenyt rendezne

Crash
Újabb nagyváros jelezte, örömmel fogadná a Forma–1-et egy utcai versenypályán! Az új jelentkező Spanyolország fővárosa, Madrid, az ügy érdekében pedig egy magas rangú helyi politikus tett lépést a királykategória felé.

A Forma–1 ügyvezetője, Stefano Domenicali tavaly kijelentette, ha pusztán az érdeklődők számán múlna, könnyedén össze tudnának állítani egy 30 fordulós versenynaptárat is. Nagyon úgy tűnik, a szakember nyilatkozata nem reklámfogás volt, az utóbbi időben ugyanis egyre több helyszínnel kapcsolatban derül ki, szívesen beszállnának a királykategóriába.

Ami biztos, az Katar és Las Vegas érkezése, de a legfrissebb hírek szerint nem sokat kell várni arra, hogy bejelentsék, a jövőben Dél-Afrika is visszatérhet. És itt még nincs vége a sornak! Nemrég kiderült, Nizza is beszállna a buliba, egy utcai pályával csapna le a Francia Nagydíjra.

Hasonló terveket dédelgetnek Madridban is! A város nevében ráadásul Enrique Lopez, egy helyi miniszter fordult Stefano Domenicalihoz egy nyílt levélben, melyben kifejezte a Madrid érdeklődik egy városi futam megrendezése iránt. Kiemelik a város remek turisztikai célpont, remek időjárással bír és megfelelő infrastruktúrával a vendégek ellátásához.

F1 logó (Fotó: XPB)

Megjegyezte, egy madridi verseny „napjaink legizgalmasabb sporteseménye” lenne a közösség számára, és több érdeklődőt is vonzana, nemcsak a szurkolókat, hanem a cégeket, a lehetséges támogatókat illetően.

A levélből kiindulva Madrid tervei komolyak lehetnek, és úgy tűnik, politikai akarat is van a versenyrendezés mögött. Az F1 részéről hivatalos válasz még nem érkezett Lopez levelére, és Domenicali sem beszélt még a madridi opcióról (ő legutóbb Nizzát említette meg, mint új és „csodás projekttel” készülő jelentkezőt).

Noha még nagyon messzinek tűnik, hogy a futam bekerüljön a naptárba (ha egyáltalán lesz rá érdeklődés), amennyiben ez összejönne, a Spanyol Nagydíj jövője is megszilárdulhatna, a barcelonai futam kapcsán ugyanis évről évre hallani bizonytalanságokról.

A Spanyol Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak