Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marko: Lauda a Mercedes segítségére volna

Marko: Lauda a Mercedes segítségére volna

OE24.TV
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy érzi, egykori riválisa és barátja, Niki Lauda segítségére volna a Mercedesnek a jelenlegi helyzetben, miután a hibridérát uraló alakulat gyengén kezdte a 2022-es szezont.

Annak ellenére, hogy gyakran odaszúrtak egymásnak (igaz sokszor ezt is egyfajta ugratásnak szánták) és két jó ideje rivalizáló alakulatnál dolgoztak, a Mercedes tanácsadójaként dolgozó Niki Lauda jó kapcsolatot ápolt a Red Bull-os Helmut Markóval. Utóbbi többször elmondta, honfitársa 2019-es halála megviselte, és még mindig hiányolja őt a paddockból.

Marko nemrég ismét szóba hozta Laudát, amikor a Mercedes nehézkes 2022-es szezonstartjáról (a csillagosok nyolc zsinórban szerzett konstruktőri cím után idén elmaradnak a Red Bull és a Ferrari mögött, valamint az autó pattogásával is sokat küzdenek) kérdezték.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

Az osztrák kijelentette, Lauda minden bizonnyal jó irányba terelné az alakulatot a jelenlegi nehéz helyzetben. „Úgy gondolom, az F1-ben bekövetkezett fordulat, a most fellángoló lelkesedés annak is köszönhető, hogy nekünk, a Red Bullnak sikerült megtörnünk a Mercedes dominanciáját” – fogalmazott az OE24.TV -nek adott nyilatkozatában.

„Hét évig voltak a csúcson, majd hirtelen jött egy vetélytárs, ezzel pedig meg kell birkózniuk. Azt hiszem, Lauda kiegyensúlyozott mentalitása hiányzik a csapatnak. Lehet, hogy ő mindent másként csinált volna. Mindig nehéz helyzetben vagy, amikor hozzászoktál a győzelemhez, aztán jön egy vereség” – folytatta Marko.

Ami a Mercedes esélyeit illeti, a csapatvezető, Toto Wolff nemrég megjegyezte, érzése szerint sikerült előrelépniük, abban azonban nem bízik, hogy ezek azonnali javulást hoznak. Silverstone-i győzelmet a két versenyző (Lewis Hamilton és George Russell) sem vár.

Fotó: XPB
Borítókép: Niki Lauda és Helmut Marko (Fotó: XPB)

További tartalmak