Musorujsag
Élő Eredmények

Most kéne kiszállnia Hamiltonnak, mert a csúcson már nem fog tudni – Stewart

Most kéne kiszállnia Hamiltonnak, mert a csúcson már nem fog tudni – Stewart

Convex Converstations
Inkább a visszavonulás, mint végigmenni a hanyatlás fájó folyamatán. Egy háromszoros brit F1-es bajnok figyelmeztetése a hétszeresnek.

Új kihívás elé állította az idei szezonban Lewis Hamiltont George Russell érkezése. A két brit csatáját ugyan némiképp beárnyékolja a Mercedes idei küszködése, ám bármennyiszer is hivatkozik Toto Wolff a hétvégéken való kísérletezésükre és a puszta balszerencsére, az a kilenc eddigi nagydíjukon kiderült, hogy Russell kemény dió honfitársának, és nem csak a külső tényezőkön múlt, hogy egyelőre a fiatalabb brit áll nyerésre házon belül.

A helyzet kapcsán máris vannak, akik úgy vélik, a Mercedesnél (és általában véve az F1-ben is) bekövetkezett már az őrségváltás, ám még ha nincs is így, Russell eredményei azt mutatják, hogy ebbe az irányba haladunk. Az viszont még nem világos, Hamilton szempontjából miként megy ez végbe.

A britek háromszoros F1-es világbajnoka, Jackie Stewart egy podcastban most arról beszélt, hogy Hamilton talán már le is csúszott a visszavonulás ideális időpontjáról, ami rossz hatással lehet az örökségére. „Lewis az Ayrton Sennák, Alain Prostok és talán mondthatom, Jackie Stewartok csoportjába tartozik. Nagyon jól szolgálta a sportágat, és én szeretném, ha most vonulna vissza.”

„Kár, hogy nem hagyta abba a csúcson, és nem gondolnám, hogy ez még megtörténhet. És akárhogy is, okosabb lenne visszavonulni, mint végigmenni annak fájdalmán, hogy már nem vagy képes arra, amire korábban voltál”

– mondta a Convex Converstationnek a skótok legendája.

Hamilton kapcsán már a múlt szezon kezdete előtt találgattak arról, hogy a rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címének megszerzése esetén visszavonulna-e. 2021-ben egyetlen kör választotta el attól, hogy a sportág első és egyetlen nyolcszoros bajnoka legyen, ám arról már jóval előtte döntött, hogy folytatja, hiszen év elején aláírt egy új, 2023 végéig szóló szerződést a Mercedesszel.

Sir. Jackie Stewart szerint Sir. Lewis Hamilton jobban vezet, mint korábban bármikor. (Fotó: xpb.cc)

A visszavonulásáról idén eközben a csapat gyengélkedése miatt találgattak, ám ő többször is egyértelművé tette, hogy a pillanatnyi rossz eredmények miatt még nem fogja bedobni a törölközőt. Toto Wolff csapatfőnök szerint pedig az is nyilvánvaló, hogy továbbra is akarja még azt a nyolcadik címet. Ám hogy meg is tudja-e szerezni, az már talán nemcsak a Mercedesen múlik, hanem Russellen is.

Stewart szerint utóbbi kihívás könnyebb aligha lesz.

„Kicsit küszködik, mert új csapattársa van, aki gyorsabb nála az időmérőkön. Ezt nehéz lesz kezelnie. Szerintem eljött számára a visszavonulás ideje.”

„Ott van neki a zene, a kultúra, szereti a divatot, a ruhaipart – ez teljesen passzolna hozzá. Biztosra veszem, hogy nagyon sikeres lesz benne, mert rengeteg pénzt keres, és joggal, hiszen a saját korszakának a legjobbja. És ennél többet elérni nem is lehet” – mondta Stewart, aki kerülte a „minden idők legjobbja” kifejezés használatát.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak