Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagyobb fejlesztéssel már nem készül a McLaren

Nagyobb fejlesztéssel már nem készül a McLaren

The Race
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl elárulta, hogy a 2022-es versenyautóhoz már nem jönnek komolyabb fejlesztések, ami persze nem jelenti azt, hogy az istálló leírta az idei évadot, hiszen apróbb változtatásokkal még elő fog állni.

Az előző években tett komoly előrelépések után 2022-ben megtorpant a McLaren: a csapat gyengén kezdte az évet, és bár gyorsan orvosolták a kezdeti problémákat, nagy mértékben nem tudtak javítani. Ami a folytatást illeti, a cél továbbra is az, hogy közelebb kerüljenek az élmezőnyhöz, ennek érdekében pedig továbbra is dolgozni fognak autójukon.

A csapatvezető, Andreas Seidl viszont jelezte, komoly fejlesztésekre már nem számíthatunk az istállótól. Hozzátette viszont, ez közel sem jelent egyet azzal, hogy már most elengedték a 2022-es szezont.

A legfontosabb dolog még mindig az, hogy megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt kihozni abból a csomagból, ami jelenleg rendelkezésünkre áll” – nyilatkozta a német szakember a Race-nek. „Ha ezzel megvagyunk, meg kell majd néznünk, milyen apróbb módosításokat eszközölhetünk még a versenyautónkon” – tette hozzá.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

Seid jelezte, a McLaren többek között a költségvetési limit, valamint a szigorú aerodinamikai tesztkorlátozások miatt kell behúznia a kéziféket. „A szélcsatornában töltött idővel tényleg nagyon óvatosan kell bánnunk” – jegyezte meg.

A McLaren legutóbb Spanyolországban vetett be komolyabb fejlesztéseket, Seidl pedig ezekről meglehetősen elégedetten nyilatkozott. „Az autónkkal komolyabb előrelépést tettünk, és javítottuk pár tavalyi gyengeségünket is, például az alacsonyabb tempójú gondjainkkal kapcsolatban is sikerült előrelépni. Most már határozottan úgy gondolom, az autó minden pályatípushoz passzol” – mondta.

„Ugyanakkor, valószínűleg azért is, mert ezek az autók még mindig újak, látunk komolyabb kilengéseket a különböző autók között az eltérő pályákon. Van, hogy az egyik hétvégén harmadik, negyedik erő vagy, és aztán a következő hétvégén már csak hetedik az időmérőn. A mi szezonunk is vegyes eddig. Rosszul kezdtünk, de aztán jöttek jobb eredmények Melbourne-ben és Imolában, aztán megint jött pár gyengébb hétvége és egy jobb monacói. Következetesebbnek kell lennünk” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak