Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Pokoli hétvége volt, de visszavágunk!

Norris: Pokoli hétvége volt, de visszavágunk!

Telegraph
A McLaren versenyzője, Lando Norris pokoli hétvégeként hivatkozott az alakulat számára nem túl eredményes kanadai fordulóra, és jelezte, erősen bízik benne, hazai közönsége előtt, Silverstone-ban visszavághatnak.

Az esős kanadai időmérő jó lehetőséget jelentett volna Norris és a McLaren számára, a fiatal pilóta azonban nem tudta kihasználni a jó lehetőséget, miután motorproblémák miatt a Q2-ből sem tudott továbbjutni. Másnap aztán a javítás is elmaradt: autóját a futamon is erőtlennek érezte, ráadásul egy nagyon lassú kerékcsere miatt fontos másodperceket veszített.

A fiatal pilóta érthetően rossz emlékként raktározta el a mögöttünk lévő hétvégét, melyhez hasonlóan gyengén csapata csak Bahreinben teljesített, amikor még erőteljesen érezték a tesztidőszakot is megnehezítő fékproblémák hatását.

„Az igazat megvallva, Montreal egy pokoli hétvége volt számunkra a McLarennél” – fogalmazott a Telegraphon megjelenő összegzőjében. „De nincs okunk azt hinni, hogy nem tudunk változtatni, és nem leszünk sokkal versenyképesebbek a hazai futamunkon, Silverstone-ban” – tette hozzá, majd a bahreini gyengélkedést követő feltámadást hozta fel példaként.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Az első hétvégén, Bahreinben tizenötödikek voltunk, mérföldekre elmaradva tempó tekintetében, aztán két futammal később Ausztráliában második helyet szereztünk, Imolában pedig dobogóra állhattunk” – emelte ki.

„Való igaz, hogy az utóbbi két futamon, Azerbajdzsánban és Kanadában kevésbé voltunk versenyképesek, de tudjuk az okokat és keményen dolgozunk azon, hogy helyrehozzuk a hibákat. Van pár dolog, amit Silverstone-ra tervezünk. Nagyon várom már, hogy újra ott lehessek a hazai szurkolók előtt” – magyarázta.

Később aztán külön kiemelte, minden szezonjának egyik kiemelkedő csúcspontja az, amikor a brit szurkolók előtt versenyezhet, akik őt és a csapatot is támogatják. „Már azt sem lehet máshoz hasonlítani, amikor Silverstone-ba megyünk; az a rengeteg pozitív energia, kezdve a kapuknál dolgozó rendfenntartókkal, a szurkolókig, akik brit vagy McLaren-zászlókat lengetnek. A szurkolókból táplálkozunk. Ez nagy különbség a többi helyszínhez képest. Mindent megteszünk azért, hogy fordítsunk, van pár apróság a tarsolyban és a pálya is más, mint Montreal” – jegyezte meg.

Lando Norris (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak