Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nyaksérüléssel bajlódik Pérez a kanadai baleset után

Nyaksérüléssel bajlódik Pérez a kanadai baleset után

Fox Sports
Kisebb nyaksérülést szenvedett Serigo Pérez a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén történt balesete során. Csak utólag beszélt erről.

Csak a 13. rajtkockából vághatott neki Sergio Pérez a múlt vasárnapi montreali versenynek, miután a szombati esős időmérő edzésen a falba állította a Red Bullját. A Q2-ben történt hibát a 3-as kanyarnál vétette, ahol egyszerűen elmérte a féktávot, és autója orral a gumifalba csúszott. Pérez másnap a versenyt váltóhiba miatt korán feladta.

A Fox Sports mexikói kiadásának a bajnoki tabella második helyezettje utólag elárulta, nem a rossz rajthelyezés volt az egyetlen következménye a balesetének, a nyaka is megsérült. Ez viszont számára is csak később derült ki.

„A hétkezdés egy rossz verseny után mindig nehéz, de rendben vagyok. Éppen a nyakamat próbálom gyógyítani, mivel eléggé megmerevedtek az izmok a baleset után. Ezt akkor nem is éreztem, de most nagyon fáj. De összességében minden rendben volt”

– mondta a Red Bull versenyzője, aki emiatt most külön kezelést is kap.

„Minden versenyre másképp készülünk, de most, hogy a nyakam befeszült, nem edzem, csak terápiára járok vele, hogy Silverstone-ra százszázalékos legyen” – erősítette meg. A Brit Nagydíjig hátralévő másfél hét ilyen szempontból a lehető legjobbkor jön számára.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

A Red Bull megerősítette, Pérez meghibásodott váltója egy sok kilométert teljesített példány volt, amiről azonban még így is azt gondolták, hogy bírni fogja a kanadai versenyt.

„A váltónak valójában ez lett volna az utolsó versenye. Nagyon közel járt a határhoz, és sajnos meghibásodott. Vannak dolgok, amiket nehéz kivédeni, főleg egy olyan pályán, mint a kanadai, ahol sok a kerékvető. Most meg fogjuk vizsgálni, volt-e már probléma vele pénteken”

– mondta Pérez.

Helmut Marko tanácsadó a futam után egyébként azt sem zárta ki, hogy Pérez szombati falnak csapódásának is lehetett hatása a váltó állapotára.

Akárhogy is, az idei második nullázás érzékenyen érinti a mexikóit, hiszen bár továbbra is második az összetettben, a Max Verstappennel szembeni hátránya 46 pontra nőtt. A kiesések számában egyébként Pérez most került egálba a csapattársával. Egy héttel azután, hogy Charles Leclerc is egyenlített vele szemben ilyen téren.

Pérez szerint több hiba nemigen fér bele. „Fontos megoldani ezeket a gondokat. Mindig más hiba lép fel nálunk, eddig az összes idei más volt. Dolgoznunk kell tovább, mert egy ponton túl ez fogja eldönteni a bajnokságot. A nullázások nagyon sokba kerülnek ebben a bajnokságban” – állapította meg.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak