Musorujsag
Élő Eredmények

Sainznak már nem kell félnie attól, mikor töri össze a Ferrarit

Sainznak már nem kell félnie attól, mikor töri össze a Ferrarit

Autosport, Racefans
Az első futamgyőzelme nem lett meg, Carlos Sainz azonban így is egyfajta áttörést ért el a Kanadai Nagydíjon a Ferrarival. Főnöke szerint mostantól vele is esélyesként kell számolni a versenyeken.

Tizenhat körön keresztül üldözte Max Verstappent pályafutása első győzelméért Carlos Sainz a múlt vasárnapi montreali versenyen, de előznie nem sikerült. Bosszankodott is az elszalasztott lehetőségen, ám így is volt egy pozitívuma a napjának, ami bizakodóvá tette: „A szezonban most először én voltam a leggyorsabb a versenyen” – állapította meg.

A hátrasorolt Charles Leclerc távolléte persze relatívvá tette a tőle eddig elmaradó spanyol teljesítményét, ám a saját egész szezonban nyújtott produkciójához viszonyítva így is érzékelhető volt az előrelépés.

„A versenyen úgy adtam bele mindent, hogy nem féltem attól, elveszítem az irányítást az autó fölött. Barcelonában még ettől tartottam. Előreléptünk, változtattunk dolgokon az autóval kapcsolatban, és próbáljuk jobban az ízlésemhez igazítani. A jelek szerint működik”

– állapította meg elégedetten.

A tanulási folyamat azonban még nem ért véget számára. „Szükségem lesz még pár pályára, hogy más kanyarokban is igazán ráérezzek” – hangsúlyozta.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

A bajnoki esélyeivel kapcsolatban óvatos volt. „Nos, remélem, hogy bekapcsolódhatok, de már versenyekkel ezelőtt mondtam, hogy versenyről versenyre akarok csak haladni, és nem akarok túlságosan előre tekinteni a bajnokságban. A pályán zajló történésekre akarok figyelni, és látni akarom, hogy jó szinten van-e a teljesítményem, elégedett vagyok-e az autóval. A mostani hétvégén az első szabadedzéstől kezdve így volt.”

Mattia Binotto csapatfőnöknek meggyőződése, Sainz a folytatásban győzelmi esélyes lesz. „Versenyről versenyre nő az önbizalma, jobban vezet, gyorsabb és nyugodtabb. A következő versenyeken is biztosan javulni fog, és esélyes lesz a győzelemre is. Elégedett vagyok azzal, ahogyan vezet, és ez fontos számunkra csapatként, hiszen tudjuk, hogy rá is számíthatunk, ő is nagyon gyors” – mondta a Ferrari főnöke.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak