Musorujsag
Élő Eredmények

Csou Bottast tartja egyik legjobb, legkedvesebb csapattársának

Csou Bottast tartja egyik legjobb, legkedvesebb csapattársának

F1
Akárcsak Lewis Hamilton a Mercedesnél töltött évek alatt/után, az új márkatárs, Csou Kuan-jü is Valtteri Bottast nevezte az eddigi legkedvesebb, legjobb csapattársának, és kiemelte, a rutinos finn tanácsaival fejlődését is segíti.

Az Alfa Romeo 2021 végén úgy döntött, teljesen új pilótapárossal vág neki az új szezonnak: a rutinos Valtteri Bottas mellé egy újoncot igazoltak Csou Kuan-jü személyében. Az első futamok tapasztaltai alapján jól választottak, a finn ugyanis kamatoztatni tudja rutinját és szinte folyamatosan szállítja a pontokat, miközben fiatal csapattársa is folyamatosan fejlődik.

Az illetékesek többször elmondták, a két versenyző remekül együtt tud működni, ami minden tekintetben az istálló hasznára válik. Ami a Bottasszal való munkát illeti, arról az ifjú márkatárs az F1 Beyond The Grid című podcastjében is lelkesen nyilatkozott.

„Valtteri nagyszerű csapattárs” – jelentette ki. „Nagyon kedves. Valószínűleg ő az egyik legkevesebb csapattárs, akivel eddig együtt dolgoztam. Legutóbb talán Callum (Ilott, az F2-ben) volt ennyire kedves csapattársam. Valtteri nagyszerű, mert a rengeteg tapasztalatnak köszönhetően nemcsak minden kérdésre választ tud adni, hanem néha még ő kérdezi meg, hogyan érzem magam, és van-e valami, amiben még tudna segíteni.”

Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

„Van valami, amire nagyon jól emlékszem. Bahreinben, tíz perccel a boxutca megnyitása előtt, még mielőtt felvettük volna a sisakot megkérdezte, van-e még valami, amiről kérdezni szeretnék, hiszen tudta, mennyire ideges vagyok. Nagyon jól kijövünk egymással, és az is jó, hogy hasonló a vezetési stílusunk, szóval általában eléggé egyforma visszajelzéseket adunk az autóról. Ez fontos a fejlődés szempontjából is. Eddig nagyon jól sikerült együttműködni, és folyamatosan próbáljuk kihozni a maximumot a lehetőségeinkből” – tette hozzá.

A fiatal kínai később bővebben kifejtette, hogyan próbálta megnyugtatni Bottas pályafutása első időmérője előtt Bahreinben. „Azt mondta, ez még csak az első edzésem, majd lépésről lépésre kell haladnom. Ne hidd, hogy mindent bele kell adnod az első próbálkozáskor. Ha nem megy, van újabb lehetőséged. És ezek a szavak megnyugtattak. Bakuban aztán azt mondta, itt csak el kell jutni a célig, itt ez a legfontosabb, amit meg kell tenni. A futam előtt is elmondta, csak juss el a célig, azt sosem tudhatod, milyen eredményt érsz el. Ezek nemcsak motiválnak, hanem sokat segítenek abban, hogy jobb legyek” – emelte ki.

Végül megjegyezte, kapcsolatuk annyira jó, hogy a garázsban már Bottas híres házi készítésű kávéját is megkóstolta. „Imolában próbáltam ki először a motorhome-ban. Az F1-be érkezésem előtt sosem ittam kávét. De a sok korai tevékenység miatt – nem a pályán, hanem a médiával kapcsolatban – ébren kellett maradnom. Néhány időmérő és futam előtt is iszom egyet. Mostanában eléggé szeretem már a kávét, de nem vagyok még Valtteri szintjén. Közel sem” – mondta.

Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak