Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fia újra pályára viszi Lauda Leclerc által összetört Ferrariját

Fia újra pályára viszi Lauda Leclerc által összetört Ferrariját

Speedweek
Különleges bemutatóra kerül sor a jövő hétvégén rendezendő Osztrák Nagydíjon. Mathias Lauda pályára viszi édesapja korábbi F1-es Ferrariját. Azt, amit nemrég Charles Leclerc összetört…

Miközben a Forma–1 mezőnye a hétvégi Brit Nagydíj lázában ég, a Red Bull Ring már az egy héttel utána következő Osztrák Nagydíjra hangolódik. Az év második sprinthétvégéjét tartó helyszín ezúttal is igyekszik megfelelő körítést biztosítani az eseményének, így a szokásos klasszikus autókat felvonultató bemutató sem maradhat el.

Spielbergben ezúttal pályára gurul Niki Lauda 1974-es Ferrarija, ráadásul nem akárki fogja vezetni, a háromszoros világbajnok fia, Mathias ül a 312 B3-asba, mellyel így a három éve elhunyt édesapjáról elnevezett első kanyaron is átszáguld majd.

Mathias Lauda (Fotó: XPB)

A bemutató érdekessége, hogy ifjabb Lauda ugyanazt a Ferrarit fogja vezetni, amit pár hete Charles Leclerc is kipróbált a Monacói Történelmi Nagydíjon. A Scuderia versenyzője akkor a harmadik körének végén fékhiba miatt háttal a Rascasse-kanyar szalagkorlátjának csapódott, kárt okozva a szakértők becslése szerint 8-10 millió eurót érő, közel 50 éves masina hátuljában.

„Egyáltalán nem” – felelte a kérdésre Mathias Lauda, dühös volt-e, amikor látta, hogy Leclerc összetörte apja korábbi F1-es Ferrariját. „Szerintem klassz volt, hogy vezette Monacóban. Charles nem volt hibás a balesetben, egy bal első fékhiba lépett fel, ahogy azt ő is elmondta. A hátuljában keletkezett kárt sikerült kijavítani. Reméljük, hogy velem nem történik meg ugyanaz, mint Charles-lal” – mondta a korábbi DTM-versenyző.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Monaco Historic GP/YouTube)

További tartalmak