Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinen szerint Pérez nem elég stabil, ezért nem lesz Verstappen kihívója

Häkkinen szerint Pérez nem elég stabil, ezért nem lesz Verstappen kihívója

F1i
A Red Bull 2022-es autója sokkal jobban fekszik a csapat rutinos versenyzőjének, Sergio Péreznek, a mexikói teljesítménye azonban még mindig nem túl következetes ahhoz, hogy kihívója legyen a pontverseny vezető csapattársnak, Max Verstappennek – véli Mika Häkkinen.

Pérez kétségtelenül komoly előrelépést tett 2021 óta: míg tavaly általában komoly elmaradásban volt a csapattárssal szemben, idén ezt a hátrányt lecsökkentette, sőt több alkalommal is le tudta győzni a hollandot. Ami a tabellát illeti, az első kilenc futam után ő áll legközelebb a listavezető Verstappenhez, igaz lemaradása már neki is 46 pont.

Ennek ellenére egyelőre a bajnokesélyesek közé tartozik – hogy állja-e a sarat Verstappen ellen, az a jövő zenéje. A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen szerint hosszabb távon nem tud a holland kihívójává válni, ahhoz ugyanis következetesebben kellene teljesítenie.

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

„Nem gondolom, hogy Max egyértelmű első számú versenyző lenne a Red Bullnál” – kezdte nyilatkozatát a finn. „Korábban ez így volt. Maxnak sikerült kihoznia a legtöbbet az autóból, még akkor is, ha az egyensúly nem volt tökéletes. Most, hogy változtak a szabályok, Pérez egy olyan autót kapott, ami illik a vezetési stílusához, és jó eredményekért harcolhat.”

„Ezért is hiszem, hogy Maxnak már nem olyan egyszerű első számú versenyzővé válnia. Most már nem olyan egyszerű” – folytatta, majd feltették neki a kérdést, kihívója lehet-e Verstappennek. „Nem hiszem, hogy az tud lenni.”

„Pérez egy olyan versenyző, aki képes jó eredményeket szállítani. Az új autó jobban fekszik neki, mert nehezebb és nagyobb. Az autó hátulja sokkal nyugodtabb fékezéskor, és szépen át tudja vinni a kanyarokon. Max viszont roppant tehetséges, de végső soron úgy gondolom, hogy Pérez teljesítménye következetlen” – emelte ki.

„Hosszú távon az inkonzisztens teljesítményből nem lesz bajnoki cím. De Pérez lehet kihívója Verstappennek a futamgyőzelmek tekintetében. De neki minden egyes futamon a maximumot kell nyújtania, és nem ezt teszi” – zárta gondolatát.

Sergio Perez (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

További tartalmak