Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton nem hadakozik tovább az FIA-val, kivette a piercingjét

Hamilton nem hadakozik tovább az FIA-val, kivette a piercingjét

Reuters, The Race
Feladta az ékszerügyben eddig mutatott ellenállását Lewis Hamilton. A legegyszerűbb módját választotta a baj elkerülésének.

Monacóban egyszer már elérte, hogy kitolják az előtte neki adott kétversenyes türelmi időt, Lewis Hamiltonnak a mostani újabb határidő elől azonban már nem volt menekvés. A hétszeres bajnok kezdettől ellenezte az FIA azon döntését, hogy az idei évtől szigorúan veszik a szabályzatukba foglalt ékszerviselési tilalmat, és kötelezik arra a csapatokat, hogy ne csak az autójuk, de már a versenyzőik „szabályosságáról” is előre nyilatkozzanak.

Hamilton a legtöbb ékszerét már korábban eltávolította, amikor a nagydíjakon autóba ült, ám az orrpiercingjét csak egy kisebb beavatkozás útján lehetett kivenni a helyéről, és erre nem mutatott hajlandóságot. Az FIA a silverstone-i hétvégéig adott haladékot a mezőny tagjainak, mostantól viszont elvárja, hogy mindenki ékszerek nélkül vezessen. És Hamilton a pénteki szabadedzéseken ezek nélkül is körözött.

Ezt az FIA szóvivője is megerősítette, aki a Reutersnek elmondta, a Mercedes bajnoka betartotta az előírásokat, vagyis kivette az orrpiercingjét.

A szövetség biztonsági okokra hivatkozva döntött a szigorítás mellett. Rámutattak, tűzesetnél égési sérülést okozhatnak a fém tárgyak, emellett le is nyelhetik őket a versenyzők, fulladáshoz vezethetnek, de az esetleges mentést és vizsgálatokat  is megnehezíthetik.

Látható, hogy nem látható: Lewis Hamilton orrdísz nélkül ült autóba pénteken (Fotó: XPB)

Hamilton csütörtökön azt mondta, együttműködik az FIA-val, és egyeztetett annak elnökével, így nem számol azzal, hogy bajba kerülhet az ékszerei miatt. Mostanra kiderült, a megoldást nem egy újabb haladék vagy más kompromisszum jelenti, egyszerűen beadta a derekát, és úgy döntött, betartja a szabályokat.

Azt azért most is jelezte, hogy szerinte kicsinyes dolog az ékszereken lovagolni. „Őrület belegondolni, hogy azok mellett, ami ma a világban történik, az emberek erre fókuszálnak. Sokkal fontosabb dolgok is lennének ennél” – magyarázta.

Az FIA elrettentésként minden egyes edzés/verseny után komoly pénzbírságot helyezett kilátásba, amennyiben azon valaki megszegné az előírásokat. További büntetésként a büntetőpontok kiosztása is lehetőségként merült fel.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak