Musorujsag
Élő Eredmények
×

Motorgond miatt maradt le Leclerc, Sainz hármas csatát vár

Motorgond miatt maradt le Leclerc, Sainz hármas csatát vár

F1
Ferrari-vezetéssel, de nem a megszokott házon belüli sorrenddel indult a Brit Nagydíj. Charles Leclerc elárulta, milyen probléma hátráltatta, Carlos Sainz szoros hármas csatát vár.

Nem szokatlan, hogy a Ferrari zárja a legjobb idővel egy idei nagydíjhétvége nyitónapját, az viszont már igen, hogy Charles Leclerc helyett Carlos Sainz éri el ezt az eredményt. A spanyol versenyző 0,462 másodperccel hagyta le az ötödik helyen végző csapattársát, és 0,163-del előzte meg a második Lewis Hamiltont. A gyorsabb Red Bull (Max Verstappen) eközben 0,207-re volt tőle.

„Számítottunk arra, hogy minden pályán versenyképesek leszünk idén, mert az autónk versenyképes. Akárcsak a Red Bullé. És a Mercedesé, amikor nincs annyi bucka a pályán és nagyobb a tempó. Előre tudtuk, hogy szoros csata lesz, és úgy fest, így is van” – mondta a montreali második helyezett.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Sainz a délután folyamán erőteljes pattogásra panaszkodott, ami szerinte lassította őket a gyors kanyarokban. Elismerte, nem volt egyszerű a helyzet, ám szerinte együtt kell élniük ezzel Silverstone-ban. „Nem egyszerű. Talán ez a pálya jelenti eddig a legnagyobb kihívást ezekkel az autókkal.”

„A nagy tempójú kanyarokban kihívást jelent az autó viselkedése a tömeg és a futómű miatt. De próbálunk hozzászokni, finomítani az autó egyensúlyán, beállításán, hogy egy kicsivel könnyebbé tegyük az életünket.”

A szombati folytatás kapcsán Sainz úgy érzi, esélyesek a pole pozícióra. „A lágy gumin ma egészen versenyképesek voltunk, szóval nem látom akadályát, hogy holnap jó munkát végezzünk.”

Miközben kivételesen Sainz volt az elégedettebb ferraris, Leclerc küszködősebb napon van túl. „Nehéz nap volt. Az első edzésen az időjárás és a kevés megtett kör miatt nem gyűjtöttünk sok adatot, a második edzésen pedig gondok voltak nálam. Remélem, a szombatunk simábban alakul ennél, és minden nekünk kedvezően fog alakulni.”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A bajnokság harmadikja elárulta, a motorral kapcsolatosak a gondok, ám ezúttal nem a megbízhatóság okozott fejtörést.

„Bizonyos gondok voltak az erőforrással, ami nagyon nehézzé tette a vezetést. De rendben van. Ez inkább csak beállítás, mintsem probléma. Változtatni fogunk rajta szombatra.”

Leclerc gyengébb helyezését annak is köszönhette, hogy a lágy gumis menete nem hozott igazi előrelépést a közepesen elért idejéhez képest. „A lágyon nagyon nehéz volt valamiért, nem éreztem olyan jónak, mint a közepest. Emellett voltak kis gondjaink is, amit nem volt egyszerű kezelni. De összességében a teljesítmény benne van az autóban, ami jó hír. Remélhetőleg szombatra minden összeáll, és jó napunk lehet” – mondta a monacói.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak