Musorujsag
Élő Eredmények

Nézőrekordra számít Silverstone

Nézőrekordra számít Silverstone

GMM
Továbbra is óriási az érdeklődés a Brit Nagydíj iránt; a hétvégén összesen 400 ezer szurkolóra (ez rekord lehet) számítanak Silverstone-ban, ahol három hazai versenyzőnek is szoríthatnak a helyszínre látogatók.

Nagy-Britanniában mindig is hatalmas népszerűségnek örvendett a motorsport, és természetesen a királykategória is, az utóbbi években pedig még tovább nőtt az érdeklődés a silverstone-i viadal iránt. Ennek több oka is lehet: egyrészt az F1 népszerűsége globálisan növekszik, másrészt pedig Lewis Hamilton révén a britek számos győzelmet ünnepelhettek.

Ráadásul a hétszeres világbajnok mellett az ország utánpótlásra is rendben van: George Russell Hamilton mellett már a Mercedesnél vezet, a szintén biztató eredményeket szállító Lando Norris pedig egy hazai csapatnál, a McLarennél.

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

És ha már csapatok, tavaly óta a klasszikus brit márka, az Aston Martin is saját alakulattal képviselteti magát, és ott van a mezőnyben a brit motorsport egyik legendája, a Williams is. Nem meglepő tehát, hogy a Brit Nagydíj számos rajongót vonzz. A hírek szerint 2022-ben ismét rekordmennyiségű tömeg látogat majd ki a helyszínre.

A szervezők állítólag 400 ezer rajongóval számolnak a hétvége során (2021-ben nagyjából 360 ezren látogattak ki a pályára), tehát újra teltházas viadalnak adhat otthont a klasszikus helyszín (ahol 1950-ben az első világbajnoki F1-es futamot rendezték).

Több verseny iránt is hasonlóan komoly az érdeklődés: Austinban, az Amerikai Nagydíj otthonában állítólag hamarosan teltházat jelentenek és hasonló a helyzet Mexikóban is, ahol szintén gyorsan fogynak a jegyek, közel lehetünk a teltházhoz. Szerencsére a magyar szurkolók is aktívak: a futam szervezői nemrég bejelentették, vasárnapra már nálunk is elfogytak a jegyek.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak