Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rendőrség: Tüntetők készülnek megzavarni a Brit Nagydíjat

Rendőrség: Tüntetők készülnek megzavarni a Brit Nagydíjat

Autosport
A helyi rendőrség szerint fennáll a veszélye annak, hogy tüntetők próbálják majd megzavarni a hétvégi F1-es Brit Nagydíjat.

A régi F1-es szurkolók valószínűleg emlékeznek még a 2003-as Brit Nagydíjra, melyen egy ír katolikus lelkész végigrohant a Hangar-egyenesen, káoszt előidézve a versenyen. A northamptonshire-i rendőrség az idei silverstone-i hétvége kapcsán arra figyelmeztetett, hogy idén is történhet hasonló incidens, mivel úgy értesültek, hogy tüntetők talán megkísérelhetik majd ellepni a versenypályát.

Erről az eseményekért felelős főnökük, Tom Thompson közleményt is kiadott pénteken.

„Hiteles értesülésünk van arról, hogy tüntetők egy csoportja arra készül, hogy megzavarja az eseményt, és lehetőleg betörjön a pályára a verseny napján”

– közölte a rendőrség.

„Szeretném felhívni ezen emberek csoportjának figyelmét, és arra kérem őket, hogy ne sodorják veszélybe önmagukat, a versenyzőket, a sok pályabírót, önkéntest és a közönség tagjait. Egy aktív versenypályára lépni egészen veszélyes, és ha megvalósítják ezt a vakmerő tervet, életeket veszélyeztethetnek.”

Cornelius Horan ír lelkész két hónapos börtönbüntetést kapott a 2003-as rendbontásáért (Fotó: XPB)

„A tüntetés emberi jog ebben az országban, és mi örömmel beszélünk velük, hogy segítsük békés módon megszervezni a tüntetést a pályán. Egyszerűen annyit kérünk, hogy ne teremtsenek olyan helyzetet, amivel veszélyeztetnek életeket.”

Az FIA az Autosport kérdésére, milyen tüntetés van készülőben, nem kívánt válaszolni, arra hivatkozva, hogy rendőrségi ügyről van szó.

Miközben a leglátványosabb tüntetést az említett 2003-as eset jelentette Silverstone-ban, nem volt ennyire régen a legutóbbi hasonló zavargás. 2020-ban ugyan zárt kapuk mögött rendezték meg a két brit futamot, pár tüntetőnek így is sikerült bejutnia a pályára, és elhelyeznie pár környezetvédelemmel kapcsolatos transzparenst.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak