Musorujsag
Élő Eredmények

Brit Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Brit Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
Carlos Sainz nyerte a Brit Nagydíj esős időmérőjét, azt követően, hogy az első szakaszokat Max Verstappen dominálta. A holland végül „csak” második lett, a harmadik leggyorsabb kört pedig Charles Leclerc futotta meg a Ferrarival – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Carlos Sainz (Ferrari) – 1. rajthely

„Először is köszönöm a nézőknek, hogy így szurkolnak! Köszönöm, hogy mind itt maradtatok ebben az esőben. Mi spanyolok annyira azért nem szeretjük… de tudom, ti hozzá vagytok szokva! Nagyon jó kört futottam, de az álló víz miatt elég sokat szenvedtem, többször megcsúszott alattam az autó, és azt hittem, vége is a körnek. Nagyon nehéz volt felmelegíteni a közteseket ilyen körülmények között. Végül összeraktam egy kört, és nem hittem volna, hogy különleges volt, de pole pozíciót ért. Különleges érzés itt Silverstone-ban pole-t szerezni. Holnap meglehet a győzelem, jó a tempónk egész hétvégén. Kivéve az utolsó edzést, ott voltak gondok, de ezeket kijavítottuk. Persze biztos, hogy Max és Charles komoly nyomás alá helyez majd, de a legjobbamat fogom nyújtani.”

Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Max Verstappen (Red Bull) – 2. rajthely

„Nagyon érdekes időmérő volt ez eső miatt. Esett, aztán száradt egy kicsit a pálya, szóval mindig jókor kellett kinn lenni. Az autó összességében jól működött, a Q3 pedig mindig olyan, mintha egy szerencsejáték lenne. Az utolsó körömben a sárga zászló is bezavart… de itt vagyok az első sorban, ami egy jó eredmény. Az autó versenyen is jó, száraz és nedves körülmények között is. Nagyon várom már a holnapi futamot!”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. rajthely

„Kicsit csalódott vagyok, de nagyon örülök, hogy Carlos ilyen jó munkát végzett. Tudtam, hogy az utolsó kör számít majd, és ott hibáztam is, szóval meg sem érdemeltem volna az első helyet. De a harmadik hely sem rossz a holnapi futamra, remélem, minden jól alakul majd. A tempónk megvan, szóval ha tiszta futamunk lesz és jól sikerül a rajt, akkor rendben leszünk. Érdekes lesz figyelni, ki szavaz majd az egy, és ki a két kiállásra. Remélem, jól döntünk majd. A gumikopással az utóbbi futamokon már nem volt probléma, persze nem volt ideális, de bízom benne, most jók leszünk.”

Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen, Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak